TNTm / FEST – FDR / Primele spectacle sold-out
https://www.ziarulmetropolis.ro/tntm-fest-fdr-primele-spectacle-sold-out/

Cum e să asculţi hip-hop cu orchestra în cea mai elegantă sală de spectacole din oraş, sub frescele ”teribilului” Kiriacoff – Suruceanu? Teribil, am putea spune. Aşa cred şi cei 600 de timişoreni care se vor (re)întâlni miercuri, 22 aprilie, de la ora 21, în Sala Mare a Teatrului Naţional cu Subcarpaţi + Orchestra.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2015

În trei zile de când s-au pus în vânzare biletele la concertul care va închide prima parte a FEST – FDR, spectacolul a fost vândut integral. De altfel, modulul FDR, ca și ART OF AGEING – 1st EUROPEAN THEATRE AND SCIENCE FESTIVAL (15-22 aprilie) propun o serie de reprezentații de excepție.

Traduse în cifre, cele două prime „capitole” ale FEST-FDR arată în felul următor: 13 spectacole pe texte de teatru românesc în selecția teatrologului Oana Borș, 5 coproducții europene în cadrul Art of Ageing Festival și 2 spectacole de gală – Maria de Buenos Aires (19 aprilie) și concertul Subcarpați + Orchestra (22 aprilie).

În cadrul FDR, cele mai  premiate trupe de teatru din România își prezintă creațiile la Timișoara.

Cinci dintre ele sunt, deja, sold-out:  Amalia respiră adânc de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, Teatrul Național Cluj, În trafic, un spectacol de Alina Nelega, Teatrul Național Târgu-Mureș,  Mobilă și durere de Teodor Mazilu, regia Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, În parc, un spectacol de Radu Iacoban, Godot Café-Teatru, București, De vânzare / For sale, un spectacol de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon, București.

Biletele se pot achiziționa de la Agențiile Teatrului Național sau online, pe www.tntimisoara.com.

Foto : TNTm / FEST – FDR  – Adrian Pîclișan

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.