Toni Servillo, actorul din „La grande bellezza”, pe scena Teatrului Maghiar de Stat Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/toni-servillo-actorul-din-la-grande-bellezza-pe-scena-teatrului-maghiar-de-stat-cluj/

Teatrul Maghiar de Stat Cluj a anunţat deschiderea stagiunii 2018-2019, o stagiune în care spectatorii vor avea ocazia să participe la a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Interferenţe” şi să îl vadă pe scenă, în calitate de regizor şi actor, pe Toni Servillo, protagonist al filmului „La grande bellezza” – Oscar, 2014, la categoria Cel mai bun film străin.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2018

Toni Servillo va juca în spectacolul „Elvira”, care vorbește despre perioada în care Louis Jouvet, marele regizor și director de teatru francez, pleacă în timpul celui de-al doilea Război Mondial cu întreaga trupă într-un turneu în America de Sud, cu piesele lui Molière și, întorcându-se de acolo, după război, înființează Athénée théâtre Louis-Jouvet din Paris.

Toni Servillo, născut în sudul Italiei, la  Afragola in 1959,  a jucat în pelicule cum ar fi Gomora, Il Divo, Una vita tranquilla sau La grande bellezza.

Are o prestigioasă carieră teatrală, pe mai multe scene mondiale. Trăiește la Caserta. A câștigat de două ori Premiile Europene ale Filmului, ca actor.

Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe”

Între 22 și 30 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va găzdui a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe” cu tema „Războaie”.

Toni Servillo și Petra Valentini în «Elvira», pe scena Piccolo Teatro Grassi di Milano/Foto: Fabio Esposito/La Stampa

În cele nouă zile de festival sunt invitate 16 companii din țări precum Rusia, Lituania, Portugalia, Grecia sau Israel.

În program figurează spectacole semnate de regizori precum: Anna Badora, Stathis Livathinos, Csaba Horváth, Milo Rau, Luk Perceval, András Urbán, Toni Servillo, Eimuntas Nekrosius, Ilan Ronen, Nuno Cardoso sau Klim Kozinsky.

Anul acesta tematica festivalului este „Războaie”, cu trimitere la împlinirea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

(sursa: transilvaniareporter.ro)

Foto: Toni Servillo – facebook

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.