Tonitza – „Flori“ evaluat la 28.000 – 30.000 de euro, scos la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-flori-evaluat-la-28-000-30-000-de-euro-scos-la-licitatie/

Tonitza a semnat tabloul „Flori”, iar lucrarea va fi scoasă la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

Un articol de Andrada Văsii|4 noiembrie 2013

Tonitza a semnat tabloul „Flori“, iar lucrarea va fi scoasă  la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie tablourile „Crăiţe”, de Gheorghe Petraşcu, cu un preţ estimativ cuprins între 19.000 şi 23.000 de euro, „Case pe deal”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, cu un preţ estimativ de 1.600 – 2.200 de euro, şi „Nalbe”, de Nicolae Tonitza, cu preţul estimat între 15.000 şi 20.000 euro.

Totodată, picturile „Marea la Gura Portiţei”, de Eugen Voinescu, având un preţ estimativ între 2.200 şi 2.800 de euro, şi „Balcic”, de Alexandru Popp, estimată la 1.900 – 2.200 de euro, vor fi disponibile amatorilor de artă lângă cea a lui Tonitza.

Realizări de marcă ale unor designeri contemporani, dar şi remarcabile creaţii plastice, definitorii pentru arta modernă şi contemporană, sunt reunite în actuala licitaţie a casei Goldart, toate având ca numitor comun rigoarea, stilul, fantezia.

 Tonitza Licitatie Goldart

„Crăiţe“, semnat Gheorghe Petraşcu, va fi scos la vânzare alături de tabloul lui Tonitza

Artefactele grupului de designeri selectate de brandul „Dizainăr” sunt revelatorii pentru un segment important al designului contemporan. Riguroase prin formă şi concept, obiectele ieşite din atelierele „Old New Design”, „201 Design Studio”, „Care? Cutare” şi cele semnate de Alexandru Ghilduş, Anca Fetcu, Dragoş Motică, Gabriel Geller sunt indispensabile artefacte cotidiene, dar şi creaţii artistice de un bun gust desăvârşit, în caracterizarea cărora stilul riguros şi plăsmuirea ludică au o pondere însemnată.

Dintre pictorii contemporani care figurează în actuala sesiune lângă Tonitza, Florin Şuţu se distinge prin forţa evocatoare a creaţiei sale. De la maestrul său, I. Sălişteanu, şi-a însuşit preocuparea pentru problemele de ordin tehnic, în care vădeşte pondere şi spirit lucid, notează Mediafax.

Licitaţia organizată de casa Goldart va avea loc joi, de la ora 19.00, la Hotelul Marshal Garden.

Foto credit: Casa Goldart, licitaţie Tonitza

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.