Tonitza şi Mützner evaluaţi la 40.000-60.000 de euro, la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-si-mutzner-evaluati-la-40-000-60-000-de-euro-la-artmark/

Tablourile „Tătăroaică în cerdac”, de Nicolae Tonitza, şi „În grădină la Beaucaire”, de Samuel Mützner, evaluate fiecare la 40.000-60.000 de euro, se numără printre lucrările care vor fi scoase la vânzare la Licitaţia de vară a casei Artmark, pe 10 iunie, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Vara anului 2014 începe cu o călătorie culturală în lumea mirajelor artiştilor români, oferind tuturor iubitorilor de artă şansa de a se aventura într-un parcurs epic al istoriei artei româneşti, de la Colonia de la Balcic la Şcoala de la Baia Mare, de la artă de patrimoniu la cea contemporană, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii Artmark.

Expoziţia „Mari Maeştri ai picturii româneşti” din Licitaţia de vară a casei Artmark va porni din Bucureşti, „micul Paris” al perioadei interbelice, şi va ajunge până la Cluj-Napoca, unde operele de artă vor rămâne expuse pentru cinci zile, începând de joi, la Hotelul Continental. La Bucureşti, expoziţia poate fi vizitată până miercuri

Tonitza

La Blouse Roumaine, Henri Matisse

la Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia se va încheia cu Licitaţia de vară în regim duplex Bucureşti – Cluj-Napoca, pe 10 iunie, de la ora 19.00.

La momentul licitaţiei, jumătate din loturi se vor afla la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, iar cealaltă jumătate se va afla la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Printre numele prezente în licitaţia casei Artmark se numără Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Samuel Mützner, Camil Ressu, Iosif Iser, Ion Theodorescu-Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Pacea, Constantin Piliuţă, Nicolae Ilfoveanu etc.

Surpriza oferită publicului este şi prezenţa unor artişti europeni consacraţi precum Salvador Dalí, Henri Matisse şi Lucien Lévy-Dhurmer, într-o inedită secţiune de artă europeană.

Unul dintre cele mai importante evenimente de profil anuale, Licitaţia de Vară aduce peste 200 de opere de artă, din care 58% au preţul de pornire situat sub valoarea de 1.000 de euro.

Mai multe informaţii despre Licitaţia de vară a casei artmark se găsesc pe site-ul www.artmark.ro.

Foto cu Tonitza şi Mützner – wikipedia şi facebook

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.