Tonitza – tablou evaluat la 80.000-130.000 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-tablou-evaluat-la-80-000-130-000-de-euro/

Tablourile ,,Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, şi ,,Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere”, pe 10 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|30 noiembrie 2013

Tablourile „Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, şi „Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, „Întâlnire cu capodopere”, pe 10 decembrie.

Fondul Casei de Licitaţie Grimberg pentru evenimentul din 10 decembrie este estimat la 1,5 milioane de euro şi include multe nume cunoscute ale artei plastice româneşti, cu cotă solidă pe piaţa de artă, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Camil Ressu, Gheorghe Petraşcu, Samuel Mützner şi Theodor Aman, cu diferite tematici şi din perioade de creaţie diverse.

În pregătirea licitaţiei din 10 decembrie, Galeria de artă Grimberg a organizat o expoziţie cu acelaşi titlu, care prezintă operele scoase la vânzare şi al cărei vernisaj a avut loc marţi, la sediul galeriei din Bucureşti.

„Loturile pregătite pentru această licitaţie includ atât lucrări ale unor artişti care nu mai au nevoie de nici o prezentare, cât şi ale unor pictori cu cotă mai redusă, dar ale căror creaţii îi situează la cele mai înalte standarde”, a declarat Ştefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitaţie şi al Galeriei de Artă Grimberg.

„Propunem astfel investitorilor, colecţionarilor şi pasionaţilor de frumos operele unor artişti care şi-au lăsat amprenta asupra artei vizuale româneşti, oferindu-le în acelaşi timp garanţia Grimberg asupra autenticităţii şi valorii artistice”.

130.000 de euro pentru tabloul lui Tonitza

Licitaţia va fi organizată în data de 10 decembrie, de la 18.30, la sala ArCub din Bucureşti şi va include pictură şi sculptură de valoare, din arta plastică românească. Astfel, tablourile „Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, „Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, şi „Dalii cu caiet oranj”, de Theodor Pallady, estimat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare cu acest prilej, notează Mediafax.

De asemenea, vor fi scoase la vânzare tablourile „Femeie în grădină”, de Samuel Mutzner, estimat între 22.000 – 35.000 de euro, „Dansatoare orientală”, de Nicolae Vermont, cu o valoare situată între 22.000 – 35.000 de euro, „Peisaj la Balcic”, de Nicolae Darascu, estimat la 22.000 – 35.000 de euro, şi „Peisaj din laguna venţiană”, de Gheorghe Petraşcu, cu preţul situat între 18.000 şi 30.000 de euro.

Tonitza-Gladiole

Nicolae Tonitza – Gladiole

Expoziţia „Întâlnire cu capodopere”, care prezintă lucrările incluse în loturile licitaţiei Grimberg, poate fi vizitată până pe 6 decembrie la sediul Casei de Licitaţie şi Galeriei de Artă Grimberg, iar, în perioada 7 – 10 decembrie, în foaierul sălii ArCub.

Citiţi şi:Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români

Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă Grimberg şi-au deschis porţile în toamna anului 2013, cu expoziţia „Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”.

Aceasta a adus în prim-plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein şi Corneliu Baba.

Foto credit: Wikipedia, Modernism.ro, Tonitza

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

30
/08
/23

În perioada 16 - 30 septembrie se desfășoară în București cea de-a 4-a ediție a NOVA Festival, eveniment dedicat artei și noilor tehnologii. În cadrul acestuia publicul va avea acces la 4 instalații complexe, cu componente imersive și interactive, destinate să pună vizitatorii față în față cu multiple fațete ale sinelui, prin explorarea spațialității, mișcării și propriului corp.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.