Cele mai elegante mirese din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-cele-mai-elegante-mirese-din-toate-timpurile/

Grace Kelly, actriţa americană devenită prinţesă de Monaco prin căsătoria ei cu prinţul Rainier de Monaco, ocupă primul loc în topul celor mai elegante mirese din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2014

Topul a fost realizat pe baza unui sondaj publicat în revista Brides, editată de grupul Condé Nast. Clasamentul a fost întocmit în funcţie de notele primite de rochiile de mireasă pe care diverse femei celebre le-au purtat în zilele în care s-au căsătorit, informează independent.co.uk.

Grace Kelly nu a purtat în ziua nunţii sale, în 1956, o rochie de mireasă realizată de un creator de modă celebru. Rochia ei, care a avut un design clasic, a fost creată de Helen Rose, o croitoreasă din industria cinematografică.

Catherine, ducesa de Cambridge, ocupă locul al doilea, graţie rochiei sale de mireasă – creată de Sarah Burton, directorul de creaţie al casei Alexander McQueen.

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Elizabeth Taylor & Conrad Hilton

Rochia pe care ducesa Catherine a purtat-o în ziua în care s-a căsătorit cu prinţul William al Marii Britanii, în aprilie 2011, este considerată de mulţi specialişti o replică modernă a rochiei de mireasă purtată de Grace Kelly.

Pe locul al treilea se află Carolyn Bessette, care s-a căsătorit cu John F Kennedy Jr. pe 21 septembrie 1996. Rochia ei de mireasă a fost creată de designerul american Narciso Rodriguez.

Victoria Beckham, fostă cântăreaţă pop devenită designer de modă, ocupă locul al patrulea, graţiei rochiei sale de mireasă, creată de Vera Wang, pe care a purtat-o în ziua nunţii ei cu fotbalistul David Beckham în 1999.

Elizabeth Taylor apare de două ori în acest clasament. Celebra actriţă ocupă locul al cincilea cu rochia pe care a purtat-o la prima ei căsătorie (din cele şapte), cu magnatul hotelier Conrad Hilton, în 1950, şi locul al 15-lea pentru al treilea ei mariaj, cu producătorul de film Mike Todd, în 1957.

Priscilla Wagner, Diana Spencer şi Madonna Ciccone, în TOP 20

Priscila Wagner & Elvis Presley

Priscila Wagner & Elvis Presley

Topul 20 al celor mai elegante mirese din toate timpurile este completat de Courtney Cox (cu David Arquette), Salma Hayek (cu Francois-Henri Pinault), Priscilla Wagner (cu Elvis Presley), Mia Farrow (cu Frank Sinatra), prinţesa Anne (cu căpitanul Mark Phillips), Diana Spencer (cu prinţul Charles), Madonna Ciccone (cu Sean Penn), regina Elizabeth (cu prinţul Philip), Barbara Beaton (cu Alec Hambro), Elizabeth Taylor (cu Mike Todd), Jeanne Biegger (cu Dean Martin), Katie Holmes (cu Tom Cruise), Biana Perez-Mora Macias (cu Mick Jagger), Jacqueline Bouvier (cu John F. Kennedy) şi Farrah Fawcett (cu Lee Majors).

În mod surprinzător, în acest clasament nu au reuşit să pătrundă supermodelul britanic Kate Moss, care a purtat în ziua nunţii ei o rochie de mireasă cu un design vintage, creată de John Galliano, şi nici starleta americană Kim Kardashian, care a purtat la nunta ei cu rapperul Kanye West o rochie a casei Givenchy creată de designerul Ricardo Tisci.

Foto: Grace Kelly, Cele mai elegante mirese din toate timpurile  – wikipedia, facebook, cinemgaia

23
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la orele 13.30, Editura Humanitas lansează, în cadrul Gaudeamus 2017, romanul „Ruta Subterană”, de Colson Whitehead, distins cu Premiul Pulitzer 2017. La evenimentul găzduit de standul editurii vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrășconiu și Denisa Comănescu. Nu ratați, așadar, una dintre cele mai de succes cărți ale anului, din care am extras aici câteva fragmente.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

23
/11
/17

Vineri, 24 noiembrie și sâmbătă, 25 noiembrie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, va avea loc premiera spectacolului „Soțul tău rămâne-al meu”, adaptare scenică după textul “Nu-nțeleg ce se-ntâmplă” de Mihai Ignat.

22
/11
/17

Târgul de Carte Gaudeamus 2017 se află în plină desfășurare la Pavilionul Central de la Romexpo, până duminică, 26 noiembrie. Din sutele de cărți expuse – și unele reduse – am ales zece pe care merită să le luați acasă. Într-un peisaj editorial mai degrabă sărac, zece volume care vă vor face iarna mai frumoasă…

22
/11
/17

Cartea „Sub semnul lui Dylan” (traducere din limba spaniolă și note de Adina-Ioana T. Vladu) a fost publicată la Editura Allfa, în colecția „Pe Strada Ficțiunii”, în anul 2015.

22
/11
/17

Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00, la librăria Humanitas Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu actorul și profesorul Miklós Bács, cu tema „Este actoria o artă?”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.