Top vânzări 2016: Harry Potter, „Fluturii” Irinei Binder și cărțile de colorat pentru adulți
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-vanzari-2016-harry-potter-fluturii-irinei-binder-si-cartile-de-colorat-pentru-adulti/

Compania de Librării Bucureşti (CLB), cel mai vechi lanţ de librării din România, a realizat bilaţul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanţ de librării care este prezent cu spaţii comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situaţiei consumului de carte pentru întregul Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2017

Conform datelor, aproximativ jumătate din vânzările de carte sunt realizate de către cele 10 librării situate în sectorul 1. În topul vânzărilor se mai încadrează și sectoarele 4 (cu 10 librării) și sectorul 6 (cu 7 librării), cu vânzări totale procentuale de 17%, respectiv 15% din totalul vânzărilor.

În acest moment, CLB numără 46 de spații comerciale, dintre care cele mai multe au fost renovate.

În ceea ce privește vânzările de carte pe domenii, interesul cititorilor din capitală, conform informațiilor din rețeaua CLB, s-a îndreptat în 2016 preponderent către titlurile din zona ficțiune (21%), urmată de cărțile pentru copii și tineret (14%) și de cărțile practice (6%). Cel de-al treilea volum din seria Fluturi semnat de Irina Binder se situează pe locul I în topul celor mai bine vândute titluri de beletristică ale anului 2016 în rețeaua CLB, iar volumul I al seriei Harry Potter (Harry Potter și piatra filozofală) al scriitoarei britanice J.K. Rowling ocupă locul I în topul cărților pentru copii și tineret. La capitolul cărți practice, și în acest an, cărțile de colorat pentru adulți s-au situat în topul preferințelor cititorilor bucureșteni.

Trebuie menționat faptul că această statistică exclude zona de manuale și auxiliare școlare, un segment care reprezintă constant aproximativ un sfert din totalul vânzărilor pe care în rețeaua Companiei de Librării București.

În 2016, Compania de Librării București a primit din partea Camerei de Comerț și Industrie a României diploma care certifică clasarea celui mai vechi lanț de librării din România pe Locul I în Topul Național al Firmelor, ediția a XXIII, la categoria „Comerț”. Și, tot în 2016, CLB a fost recompensată cu Locul I în topul firmelor din București, categoria „Comerț”, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

„Cu o tradiție de 67 de ani, dar într-un context mereu în continuă schimbare, Compania de Librării București face eforturi, an de an, pentru a-și păstra statutul de lider de vânzări de carte în capitală, orașul care generează peste jumătate din încasările naționale. În spatele acestor rezultate stau eforturile susținute ale unei echipe hotărâte să ducă tradiția CLB mai departe”, a declarat Marieta Seba, directorul Companiei de LIbrării București.

Foto: Top vânzari 2016 – facebook

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

În Ţinutul nomazilor: cum să supravieţuieşti în America secolului 21 publicată de Editura Trei, jurnalista Jessica Bruder specializată în reportaje despre subculturi surprinde nașterea unei noi categorii sociale, a unui nou stil de viață. America aflată „sub radarul economic” este formată din „americanii în vârstă, scăpătați și itineranți” pentru care speranța unei vieți mai bune ia forma unui drum nesfârșit de-a lungul și de-a latul țării, în căutare de slujbe sezoniere ca să supraviețuiască.

25
/10
/21

Reprezentanța Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Editura Impedimenta, Círculo de Bellas Arte, Școala de arte SUR, Universitatea Complutense din Madrid, Facultatea de Filologie și Librăria Rafael Alberti organizează o serie de întâlniri literare ale scriitorului Mircea Cărtărescu, în perioada 26-27 octombrie 2021.

18
/10
/21

Din 15 octombrie, a intrat în librării „Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată” de Suleika Jaouad, volum publicat în limba română de Editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale” (traducere de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă). La 22 de ani, autorea primea un diagnostic înfricoșător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Aceasta este povestea ei!

16
/10
/21

După ce a publicat jurnalul lui Dostoievski și o parte din scrisorile lui Cehov, Editura Polirom a tipărit recent o a doua ediție a scrierilor extraliterare ale lui Bulgakov, sub titlul „Corespondență. Jurnale”, în traducerea semnată de Ana-Maria Berzuleanu și cu prefața lui Ion Vartic.

11
/10
/21

Editura Humanitas vă invită marți, 12 octombrie, ora 19.30, online&live, la o discuție despre acest volum la care vor participa Alexandru Stermin, Carmen Strungaru, etolog, și Ciprian Mihali, profesor de filosofie contemporană la Universitatea Babes Bolyai. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Partener: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

11
/10
/21

Vaclav Smil nu are telefon mobil, apare rar în public și crede că doar „Cifrele nu mint”. Un adevărat maestru al interpretărilor statistice, Vaclav Smil este un artist care descrie lumea prin intermediul cifrelor. „Aștept fiecare nouă carte a lui Smil așa cum așteaptă unele persoane un alt film din seria Războiul Stelelor”, spunea Bill Gates despre omul de știință de origine cehă.

08
/10
/21

Romanul „Ereditate” (Editura Trei, 2021), semnat de tânărul scriitor francez Miguel Bonnefoy, a fost recompensat cu Premiul Librarilor în acest an în Franța și desemnat alegerea României la Premiul Goncourt 2020. „Un roman magic", după cum sublinia publicația Le Figaro.