Tori Amos, unul dintre “cei mai buni 5 artişti live ai lumii”, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/tori-amos-unul-dintre-cei-mai-buni-5-artisti-live-ai-lumii-la-bucuresti/

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2014

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Cu opt nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internaţionala, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical.

Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică, notează Mediafax.

Tori Amos

 

Potrivit revistei Rolling Stone, Tori Amos se înscrie printre primii cinci cei mai buni artişti live ai lumii, având nu mai puţin de 13 turnee internaţionale şi peste 1.000 de concerte susţinute de-a lungul carierei.

Tori Amos a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă, la 5 ani scriindu-şi deja primele creaţii instrumentale

La 13 ani susţinea concerte în baruri şi cluburi, însoţită de tatăl ei, însă primii paşi spre o carieră profesională i-a făcut în 1977, când a câştigat un concurs de tinere talente, urmat, în 1980, de un prim single, o compoziţie realizată împreună cu fratele ei.

La sfârşitul anului 2011, artista a lansat primul ei album de muzică clasică, „Night of Hunters”, un tribut adus compozitorilor J. S. Bach, F. Chopin, C. Debussy, E. Granados, E. Satie şi F. Schubert.

Doi ani mai târziu a urmat un alt proiect ambiţios, musical-ul „The Light Princess”, realizat alături de scriitorul Samuel Adamson. Producţia a avut premiera la Teatrul Naţional din Londra şi a fost deja nominalizată la premiul pentru cel mai bun musical la UK Evening Standard Drama Awards.

Single-uri de succes, precum „Crucify”, „Silent All These Years”, „God”, „Cornflake Girl”, „Caught a Lite Sneeze”, „Professional Widow”, „Spark”, „1000 Oceans”, „Flavor” şi „A Sorta Fairytale”, i-au adus artistei numeroase nominalizări şi premii, de la MTV Video Music Award până la Echo (prestigioasa distincţie din muzica clasică).

Albumele lui Tori Amos s-au vândut în aproximativ 12 milioane de copii

„Unrepentant Geraldines” este cel de-al 14-lea material de studio al artistei şi va fi lansat în primăvara aceasta, urmând să fie promovat printr-un nou turneu mondial, care va debuta pe 7 mai, în Dublin, şi va include show-uri în Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar şi Bucureşti, informează Mediafax.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor costa între 95 de lei şi 245 de lei.

Foto Tori Amos – wikipedia

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

08
/12
/19

VUNK a lansat videoclipul baladei de dragoste 5,3. Cântecul este extras de pe cel mai nou album al formației, „Domnul Portocaliu și Mașina Timpului“.

08
/12
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Peer Gynt” de Edvard Grieg și „Carmina Burana” de Carl Orff, coregrafia poartă semnătura lui Davide Bombana, costumele, decorul și luminile au fost create de către Mario De Carlo, asistent scenografie Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, Corul Operei Naționale București a fost pregătit de către Daniel Jinga, iar Corul de copii de către Smaranda Morgovan.

08
/12
/19

Un eveniment de prim rang în lumea muzicii: ediţia 2019 a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, desfăşurată la Ateneul Român din Bucureşti, și care iniţiate de soprana Mariana Nicolesco s-au impus din nou ca un revelator extraordinar al comorii de peste 10.000 de lieduri româneşti, fondate pe vechiul cântec de dor.

05
/12
/19

Două ansambluri de muzică contemporană aduc publicului colinde contemporane, dar și o selecție de colinde tradiționale mai puțin cunoscute transpuse într-un limbaj muzical actual, înainte de Sărbători, pe scena Teatrelli. Concertul este programat pentru 10 decembrie, de la ora 19 și reunește ansamblul SonoMania și pe artiștii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pingulescu.

05
/12
/19

Opera Națională București prezintă joi, 5 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

04
/12
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 4 decembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

03
/12
/19

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif  din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

02
/12
/19

Vineri, 6 decembrie (19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului american multipremiat internațional RYAN BANCROFT aduc în fața publicului bucureștean, la Sala Radio, muzica unuia dintre cei mai mari compozitori francezi de la finalul sec. XIX și începutul sec. XX: CLAUDE DEBUSSY.

01
/12
/19

Opera e muzică, teatru, scenografie, mișcare – totul live. E o reflecție a societății de demult și de acum. E pasiune, dramă, e toate sentimentele la superlativ. E muzică vie vocală, corală și instrumentală. Vă invităm în decembrie la Opera din București, să vă convingeți!

01
/12
/19

Pe 12 decembrie, de la orele 19:00, la Sala Radio Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: „Sergiu Cioiu, one-man show, cântece ale prezentului continuu”.

01
/12
/19

Concerte extraordinare organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă sunt pregătite de către muzicienii din Orchestra simfonică și din Corul Filarmonicii „George Enescu”.

25
/11
/19

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.