„Totul pentru endorfine” la Centrul Național al Dansului
https://www.ziarulmetropolis.ro/totul-pentru-endorfine-la-centrul-national-al-dansului/

Totul pentru endorfine propune un „cardio contemporan”, situat între exerciţii de fitness şi cursuri de dans contemporan, stimulând atât fizicalitatea şi glandele sudoripare, cât şi creativitatea şi starea de bine.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2022

Alexandra Mihaela Dancs: „Integrăm tehnici şi tematici specifice dansului contemporan, accesibile tuturor, în sesiuni de improvizații ghidate. Ne angajăm în practici fizice intense, ne mișcăm energic, dansăm exploziv, dăm totul pentru endorfine! Accesăm, astfel, fizicalități, stări și situații cărora le explorăm potențialul coregrafic, individual și în grup. Punem accent pe efort și pe anduranța fizică, “cochetăm” cu epuizarea fără a colapsa, abordând-o ca sursă de regenerare energetică, recunoscând și utilizând conștient resursele care ne susțin în mișcare. Când ni se pare că nu mai putem, mai putem. Cele nouăzeci de minute sunt conduse de câte doi coregrafi care transpiră umăr la umăr cu toată lumea”.

Totul pentru endorfine este un format conceput de Alexandra Mihaela Dancs în 2016 și produs de CNDB. La vremea respectivă, ceea ce o interesa deja pe artistă din punct de vedere coregrafic – anduranță, epuizare, testarea limitelor – s-a suprapus pe o stare de sănătate mai șubredă, demersul căpătând și valențe terapeutice. Totul pentru endorfine susține în continuare mișcarea și dansul în cantități nelimitate.

Responsabili cu eliberarea endorfinelor: Andreea Novac, Mădălina Dan, Paul Dunca/Paula Dunker, Cristina Lilienfeld, Alexandra Mihaela Dancs.

Program martie:

16.03 Alexandra Mihaela Dancs & Andreea Novac

23.03 Mădălina Dan & Andreea Novac

30.03 Mădălina Dan & Paul Dunca/Paula Dunker

Program aprilie:

06.04, 13.04, 20.04, 27.04 – mai multe detalii în curând

Participarea este în sistem de clase drop-in.

Bilete: 50 ron/sesiune

Promo: 3+1 intrare gratuită.

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.

10
/08
/23

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene - Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.

09
/08
/23

Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a regizorilor Alexandru Dabija și Leta Popescu – se va desfășura, pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 30 august-2 septembrie 2023.