Traista cu poveşti vorbite, jucate şi desenate a Editurii Casa Radio se deschide la Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/traista-cu-povesti-vorbite-jucate-si-desenate-a-editurii-casa-radio-se-deschide-la-bookfest-2013/

Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

În prag de 1 iunie, Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Cu mic, cu mare, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi vineri, 31 mai, la ora 11.00, la Clubul Şoriceilor, din cadrul Salonului de carte Bookfest, de la Romexpo, la o întâlnire cu poveşti faimoase din lumea întreagă.

Vă va călăuzi prin lumea poveştilor chiar vocea emblematică a colecţiei Radio-Prichindel, acea inegalabilă promotoare a teatrului românesc pentru copii, marea actriţă Alexandrina Halic, care îi va întâmpina la Clubul Şoriceilor pe toţi cei dornici să facă cunoştinţă cu Ulise, David Copperfield sau Tartarin din Tarascon: aceştia nu numai că au prins glas prin magia teatrului radiofonic, dar sunt acum şi eroi de benzi desenate în cele mai recente apariţii din colecţia „Radio-prichindel“, în formula noastră inovativă de roman grafic&audio!

Adaptări radiofonice de colecție

Astfel, vi se vor oferi înregistrări istorice remasterizate ale unor mari spectacole radiofonice, iscusite adaptări ale unor cărţi de neuitat, ce au sedus generaţii de auditori, inspirat comentate acum şi grafic de benzile desenate imaginate de valoroşi artişti, la rândul lor din generaţii diferite:

1. Homer, „Peripeţiile lui Ulise“ (înregistrare 1954, cu: George Vraca, Dina şi Tanţi Cocea, Gh. Ciprian; BD: Puiu Manu &Alexandru Ciubotariu);

2. Charles Dickens, „David Copperfield“ (înregistrare 1954, cu: Silvia Chicoş, Costache Antoniu, Dinu Ianculescu; BD: Puiu Manu);

3. Alphonse Daudet, „Tartarin din Tarascon“ (înregistrare 1951, cu: N. Gărdescu, Ion Lucian, Radu Beligan, N. Stroe, Gr. Vasiliu-Birlic; BD: Lavinia Trifan Pop). Lucrare nominalizată la Gala Bun de Tipar la categoria „Cel mai mai bun proiect de audiobook“.

O emisiune de legendă

De asemenea, legendara emisiune „Noapte bună, copii“ poate fi regăsită în colecţia de audiobook omonimă, ajunsă acum la volumele 11-12.

Sub genericul „Mari scriitori povestind celor mici“, puteți să ascultaţi, conform formulei consacrate, „7 poveşti pentru 7 zile“, pagini de literatură pentru copii din toate timpurile, semnate de Charles Perrault, Fraţii Grimm, H.C. Andersen, Rudyard Kipling… şi însufleţite de glasurile unor actori de neuitat ca: Silvia Chicoş, Octavian Cotescu, Mircea Albulescu, Fory Etterle, Ştefan Mihăilescu-Brăila.

Surprize ilustrate

Ilustratorul colecţiei „Noapte bună, copii!“, Ciubi (Alexandru Ciubotariu), un neobosit militant pentru BD-ul românesc şi coordonatorul seriei CD+BD a colecţiei Radio-Prichindel, promite o mulţime de surprize multimedia, pe care le veți afla numai la întâlnirea de vineri de la Clubul Şoriceilor.

La eveniment vor participa copiii din clasele a IV-a şi a V-a de la Şcoala „Hermann Oberth“, care au pregătit şi ei suprize însoţiţi de scriitoarea Ioana Nicolaie, cea care istoriseşte isprăvile lui Arik.

Iar pentru zilele lungi de vacanţă care urmează, faceţi un popas la standul Editurii Casa Radio (Pav. C2, stand B09) ca să-i cunoaşteţi şi pe Baronul Münchhausen, pe Omul invizibil, pe Niels Holgersson, pe Tom Sawyer şi Huckleberry Finn, aşa cum numai comorile Fonotecii de Aur îi pot înfăţişa, prin irezistibile spectacole de teatru radiofonic ce au înmănunchiat atâta har artistic, încât se pare că peste ele timpul nu va trece niciodată.

16
/11
/15

În urmă cu mai bine de un secol, într-o zi de 16 noiembrie (1903) se năştea Dumitru Staniloae, autoritate proeminentă a teologiei europene și cel mai mare teolog român. Membru titular al Academiei Române, Părintele Staniloae a lucrat vreme de 45 de ani la traducerea lucrării "Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii" (în douăsprezece volume).

13
/11
/15

Trei scrisori în original adresate, în anii 1933-1934, de Constantin Noica lui Emil Cioran vor fi prezentate publicului, în premieră, sâmbătă, în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Biblioteca Județeană "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestării "Zilele Emil Cioran". Aceste scrisori, care arată prietenia dintre Noica și Cioran, fac parte dintr-un număr de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel.

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

11
/11
/15

Joi, 12 noiembrie 2015, , începând cu ora 19.00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia, nr. 99, etaj IV). scriitorul Răzvan Petrescu îşi lansează cel mai recent volum, “Ursulețul lui Freud” (editura Curtea Veche). Organizatorii evenimentului promit “o seară liniștită, dar tulburată de hohote de râs, şi o altfel de abordare a indecențelor literare.”

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

06
/11
/15

"Mistuiţi", debutul literar al celebrului regizor de film David Cronenberg, a apărut, în această săptămână, în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea din limba engleză a Iuliei Gorzo, fiind disponibil şi în ediţie digitală. Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, pe 20 noiembrie, de la ora 17.00, la standul editurii Polirom.

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.