Traista cu poveşti vorbite, jucate şi desenate a Editurii Casa Radio se deschide la Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/traista-cu-povesti-vorbite-jucate-si-desenate-a-editurii-casa-radio-se-deschide-la-bookfest-2013/

Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

În prag de 1 iunie, Editura Casa Radio îi sărbătoreşte pe cei mai mici cititori/ascultători invitându-i să descopere cele mai noi apariţii din două îndrăgite colecţii de carte vorbită ce le sunt dedicate: „Radio-Prichindel“ şi „Noapte bună, copii!“

Cu mic, cu mare, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi vineri, 31 mai, la ora 11.00, la Clubul Şoriceilor, din cadrul Salonului de carte Bookfest, de la Romexpo, la o întâlnire cu poveşti faimoase din lumea întreagă.

Vă va călăuzi prin lumea poveştilor chiar vocea emblematică a colecţiei Radio-Prichindel, acea inegalabilă promotoare a teatrului românesc pentru copii, marea actriţă Alexandrina Halic, care îi va întâmpina la Clubul Şoriceilor pe toţi cei dornici să facă cunoştinţă cu Ulise, David Copperfield sau Tartarin din Tarascon: aceştia nu numai că au prins glas prin magia teatrului radiofonic, dar sunt acum şi eroi de benzi desenate în cele mai recente apariţii din colecţia „Radio-prichindel“, în formula noastră inovativă de roman grafic&audio!

Adaptări radiofonice de colecție

Astfel, vi se vor oferi înregistrări istorice remasterizate ale unor mari spectacole radiofonice, iscusite adaptări ale unor cărţi de neuitat, ce au sedus generaţii de auditori, inspirat comentate acum şi grafic de benzile desenate imaginate de valoroşi artişti, la rândul lor din generaţii diferite:

1. Homer, „Peripeţiile lui Ulise“ (înregistrare 1954, cu: George Vraca, Dina şi Tanţi Cocea, Gh. Ciprian; BD: Puiu Manu &Alexandru Ciubotariu);

2. Charles Dickens, „David Copperfield“ (înregistrare 1954, cu: Silvia Chicoş, Costache Antoniu, Dinu Ianculescu; BD: Puiu Manu);

3. Alphonse Daudet, „Tartarin din Tarascon“ (înregistrare 1951, cu: N. Gărdescu, Ion Lucian, Radu Beligan, N. Stroe, Gr. Vasiliu-Birlic; BD: Lavinia Trifan Pop). Lucrare nominalizată la Gala Bun de Tipar la categoria „Cel mai mai bun proiect de audiobook“.

O emisiune de legendă

De asemenea, legendara emisiune „Noapte bună, copii“ poate fi regăsită în colecţia de audiobook omonimă, ajunsă acum la volumele 11-12.

Sub genericul „Mari scriitori povestind celor mici“, puteți să ascultaţi, conform formulei consacrate, „7 poveşti pentru 7 zile“, pagini de literatură pentru copii din toate timpurile, semnate de Charles Perrault, Fraţii Grimm, H.C. Andersen, Rudyard Kipling… şi însufleţite de glasurile unor actori de neuitat ca: Silvia Chicoş, Octavian Cotescu, Mircea Albulescu, Fory Etterle, Ştefan Mihăilescu-Brăila.

Surprize ilustrate

Ilustratorul colecţiei „Noapte bună, copii!“, Ciubi (Alexandru Ciubotariu), un neobosit militant pentru BD-ul românesc şi coordonatorul seriei CD+BD a colecţiei Radio-Prichindel, promite o mulţime de surprize multimedia, pe care le veți afla numai la întâlnirea de vineri de la Clubul Şoriceilor.

La eveniment vor participa copiii din clasele a IV-a şi a V-a de la Şcoala „Hermann Oberth“, care au pregătit şi ei suprize însoţiţi de scriitoarea Ioana Nicolaie, cea care istoriseşte isprăvile lui Arik.

Iar pentru zilele lungi de vacanţă care urmează, faceţi un popas la standul Editurii Casa Radio (Pav. C2, stand B09) ca să-i cunoaşteţi şi pe Baronul Münchhausen, pe Omul invizibil, pe Niels Holgersson, pe Tom Sawyer şi Huckleberry Finn, aşa cum numai comorile Fonotecii de Aur îi pot înfăţişa, prin irezistibile spectacole de teatru radiofonic ce au înmănunchiat atâta har artistic, încât se pare că peste ele timpul nu va trece niciodată.

14
/09
/15

Marţi, 15 septembrie, ora 19.00, iubitorii de literatură sunt invitaţi la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Irina Margareta Nistor, Ioana Bâldea Constantinescu, Iuliana Alexa şi Laura Câlţea despre romanul Ora de aur al scriitoarei americane Ann Leary. O carte devenită bestseller New York Times la scurt timp după apariţie, nominalizată la IMPAC Dublin Literary Award şi aflată în curs de ecranizare cu Meryl Streep şi Robert De Niro în rolurile principale. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comănescu, director general Editura Humanitas Fiction.

12
/09
/15

Au mai rămas doar două zile până la deschiderea noului an școlar. Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, ajuns în acest an la ediția cu numărul 13, se va desfășura în perioada 16 – 27 septembrie și va fi găzduit în premieră de Parcul Cișmigiu – intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, în vecinătatea Colegiului Național Gheorghe Lazăr.

10
/09
/15

Toamna 2015 la Editura Cartea Românească este anotimpul ieşirii din arhive. Trei studii de mare amploare vor continua proiectul editorial „Rescrierea Istoriei literaturii române”, dedicat cartografierii zonelor albe sau gri ale vieţii literare româneşti.

02
/09
/15

Studenții și masteranzii interesați de o carieră în domeniul editorial se pot înscrie, începând cu 1 septembrie, în proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul oferă un program integrat de stagii de practică plătite în cele mai importante edituri din România și de orientare și consiliere în carieră.

26
/08
/15

Patria locotenentului Schreiber, cel mai nou roman semnat de autorul bestsellerului Testamentul francez, Andreï Makine, a apărut în acestă săptămînă în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere din limba franceză de Constanţa Ciocârlie. „Cartea lui Makine răneşte. Şi răneşte pentru că merge drept la ţintă. Pentru că e un drapel arborat în bernă.” (Paris Match)

26
/08
/15

Când crezi că știi foarte multe, dacă ai un grăunte de curiozitate, deschidere la nou și bun simț, constați că nu știi aproape nimic. Cu un deceniu în urmă, un film, Capote, cu Philip Seymour Hoffman în rolul principal, mi-a dat o palmă strașnică și o temă pentru acasă. Cu maximă rușine constatam că nu citisem nimic din ceea ce a scris Truman Capote.

26
/08
/15

Pentru că anul acesta s-au împlinit 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, ediţia din acest an a Ziulei Limbii Române îi este dedicată ilustrului nostru poet şi filozof. Cu acest prilej, Parcul Artelor – Parcul Titan se transformă pentru o zi în spațiu de lectură și relaxare, care va găzdui recitaluri de poezie, expoziții și ateliere de limba română. Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.