Triumf Amiria: Atelier de scriere dramatică și autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans și non-binare
https://www.ziarulmetropolis.ro/triumf-amiria-atelier-de-scriere-dramatica-si-autoreprezentare-prin-teatru-pentru-persoane-trans-si-non-binare/

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] organizează, împreună cu dramaturgul şi regizorul Bogdan Georgescu, un atelier de scriere dramatică şi autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans şi non-binare. Atelierul nu are un număr fix de participanţi şi este deschis pentru persoanele din Bucureşti şi România care îşi asumă apartenenţa la comunitatea LGBTQAI+.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Textele scrise în urma acestui atelier vor fi integrate într-o piesă de teatru pusă în scenă în septembrie, în cadrul festivalului de teatru din cadrul secțiunii de arte performative a Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?], iar cursanții ar putea face parte din spectacol, pentru a-și interpreta partiturile. Cu toate acestea, cei care vor face parte din atelier nu vor fi obligați să participe la spectacol.

Pentru a se înscrie la acest atelier, persoanele trans și non-binare trebuie să trimită un clip video filmat cu telefonul, cu lungimea între 3 și 5 minute, în care să se prezinte și să vorbească despre motivele pentru care vor să participe. Deadline-ul pentru înscrieri este 10 iunie, iar cele interesate și cei interesați vor fi anunțate și anunțați până pe data de 17 iunie.

Atelierul de Artă Activă va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie, în București și va fi coordonat de dramaturgul/regizorul Bogdan Georgescu.

Bogdan Georgescu este artist, observaţionist, queer. Instrumente utilizate: dramaturgie, teatru comunitar, compoziţie video, producţie, intervenţie culturală, management de proiect. Georgescu dezvoltă prin proiectele sale (The Protocols, Lalele Lalele, Sexodrom, Antisocial, România!Te pup, Turneu la țară, Rogvaiv, Mal/Praxis) o metodă proprie de teatru – ArtaActivă. Inițiator tangaProject și membru fondator Ofensiva Generozității O2G, Georgescu colaborează cu trupe de teatru independente, colective de creație și instituții publice precum Giuvlipen București, Queerdos Berlin, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Hebbel am Ufer HAU Berlin etc. A participat ca artist și trainer la numeroase festivaluri internaționale, conferințe sau workshop-uri în Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Croația, Austria, Irlanda, Polonia, Serbia, Moldova, Slovenia, Germania, Cehia, Franța, Marea Britanie și România.

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect realizat de Asociația MozaiQ în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjertsi Vetterstad (Norvegia).

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, „Mariupolis 2”, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 - 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

27
/07
/22

Aşa cum ne-a obişnuit, Festivalul de Film de la Veneţia a adunat şi în acest an, în competiţie sau în afara ei, multe nume mari ale cinematografiei mondiale: de la Darren Aronofsky, Alejandro G. Inarritu şi Jafar Panahi, la Paul Schrader, Sergei Loznitsa, Oliver Stone şi Lars von Trier.

26
/07
/22

Celebrul Festival de la Veneţia şi-a anunţat marţi selecţia pentru ediţia din acest an. Până vom comenta principalele secţiuni, să notăm prezenţa debutului în lungmetrajul de ficţiune al lui Mihai Mincan, "Spre Nord", în competiţia Orizzonti.

26
/07
/22

Cinci lungmetraje de ficțiune și documentare vor concura anul acesta pentru marele trofeu al celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

26
/07
/22

„Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Filmul documentar, al doilea al regizoarei cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013), spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren viran.