Tudor Giurgiu, după premiera „Moromeții 2”: „N-am mai văzut în viața mea așa ceva…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-giurgiu-dupa-premiera-morometii-2-n-am-mai-vazut-in-viata-mea-asa-ceva/

“Morometii 2”, film ce continuă “odiseea” familiei lui Ilie Moromete, a avut, aseară, premiera naţională. Tudor Giurgiu, producătorul filmului regizat de Stere Gulea a postat pe pagina sa de facebook cateva fotografii de la aveniment şi un text în care se declară „uimit şi uluit” de impactul pe care filmul l-a avut asupra publicului care a luat cu asalt Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2018

Tudor Giurgiu: „Oameni buni, ce s-a întâmplat aseară la Sala Palatului eu n-am mai văzut în viața mea. 4000 de oameni bucurați, emoționați, miscați. De un film românesc.”

„Am făcut o premieră de gală Moromeții 2 special pentru public, pentru fanii primului film, pentru cei mulți curioți de cum se continuă povestea Moromeților și sper că nu i-am dezamăgit. Am văzut actori din toate generațiile facând baie de mulțime. Am văzut cum actorii și regizorul au stat peste 45 de minute la semnat autografe. Am auzit publicul din Sala Palatului aplaudându-l pe Mălăele mai ceva decât pe Ceausescu pe vremuri.”

„Am văzut oameni care au plâns când Maria Dragomiroiu a cântat live pe scenă bocetul din finalul filmului. Sunt în continuare uimit și uluit de acest val incredibil de iubire. Să nu mai zicem că n-avem public, că e needucat și nu înțelege filmele noastre, că nu sunt cinematografe. Publicul există si de-abia așteaptă să fie provocat și scos din inerție. Mai ramâne să facem și filmele pe care acest public le merită.”, a mai mărturisit, pe pagina sa de facebook, cineastul și producătorul Tudor Giurgiu.

Moromeții 2

Foto: Moromeții 2 – Alex Damian si Cristian Nema

 

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.