TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru tv: la ora 14.00 și la ora 20.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-3-difuzeaz%c4%83-%c3%aen-fiecare-zi-teatru-tv-la-ora-14-00-%c8%99i-la-ora-20-00/

TVR 3 începe o nouă săptămână cu acelaşi algoritm: ora 20.00 – titlu nou; ora 14.00 – reluări; spectacolele de luni până joi – reluare a doua zi; spectacolul de vineri – reluare lunea următoare; spectacolul de sâmbăta – reluare duminică; spectacolul de duminică – reluare sâmbăta următoare.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie

Ora 14.00 „…Sub clar de lună” – Scenariu pentru televiziune de Dominic Dembinski, după piesa de teatru „Prostii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.

 

Luni este, și săptămâna aceasta, seara teatrului pentru copii

Ora 20.00Pinocchio, de Carlo Collodi – spectacol preluat de la Teatrul Ion Creangă / Dramatizare de Cornel Todea (reluare marți, 7 aprilie, ora 14.00)

În distribuție: Ani Crețu, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Boris Petroff, Alexandrina Halic, Marius Nănău, Ion Gh. Arcudeanu, Marina Procopie, Daniel Tudorică, Sibylla Oarcea, Cornelia Pavlovici, Mirela Busuioc, Ioana Ginghină, Florina Luican, Mihaela Bețiu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Claudia Revnic, Vera Linguraru, Julieana Drăghici, Iulia Costiniu, Ioan Georgescu.
Regia și adaptarea: Cornel Todea/ Producător: Ruxandra Țuchel/ Scenografia: Viaceslav Vutcariov

„Lumea celor mari şi mici, lumea personajelor vii şi a păpuşii de lemn însufleţite prin har şi iubire, lumea teatrului, a circului, a cabaretului şi revistei sau a crâşmelor pierzaniei defilează prin faţa ochilor noştri, împreună cu păţaniile lui Pinocchio şi cu acel sentiment al ludicului, ce traversează întreaga reprezentaţie, stârneşte bucuria jocului pe scenă şi buna dispoziţie în sală.” (Ion Parhon, România Liberă, 2003)

„În 1982, regizorul Cornel Todea a creat un spectacol nou, conceput în maniera Commediei dell’Arte, care a avut timp de 18 ani, peste 500 de reprezentații, cu actrița Alexandrina Halic în rolul principal. Actuala punere în scenă le oferă celor mici o viziune nouă de o deosebită plasticitate vizuală și bogăție a ritmurilor sonore, înfățișându-le peripețiile personajului iubit și evoluția lui spre o ființă vie, păstrând atmosfera plină de farmec și magie a lumii strălucitoare și pline de ispite din jurul său. Este înfățișată astfel transformarea lui Pinocchio într-un băiețel adevărat în interpretarea tinerei Ani Crețu, o actriță care descoperă mereu resurse expresive originale în redarea poveștii micuței păpuși de lemn.
Pinocchio devine un spectacol greu de uitat, care îi va face pe micuții spectatori de astăzi, să devină fani ai teatrului.” (Ileana Lucaciu, Timpul liber, 27 februarie – 5 martie 2013) 

 

URMEAZĂ:

Marți, 7 aprilie – Domnișoara Nastasia de G M Zamfirescu

Adaptarea TV și regia artistică: Sorana Coroama Stanca

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

13
/08
/23

Corneliu Baba a căutat neîncetat, prin pictură, ce e dincolo de formă și culoare, s-a perfecționat tot timpul, s-a depășit pe sine însuși tot timpul, astfel obligându-i pe cei care i-au urmat să meargă mereu mai departe.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.