Ultimul Zburator vine mai devreme!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-vine-mai-devreme/

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2014

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

“Am schimbat data premierei filmului din două motive: primul este finalizarea post producţiei mai repede decât am prognozat, iar al doilea, cel mai important, este nerăbdarea publicului de a-l viziona”, a declarat Ovidiu Georgescu, regizorul şi producătorul filmului.

Deşi, în primă fază, producătorii şi distribuitorii au comunicat că 14 februarie este o dată cu greutate pentru public, fiind Sfantul Valentin – Ziua Indrăgostiţilor, surse din interior au declarat că a existat un oarecare confilct între semnificaţia zilei din punctul de vedere al istoricului naţional şi al valorilor culturale românesti.

Promovarea şi reînvierea acestora din urmă sunt principalul obiectiv al Trilogiei Promissum, din care “Ultimul Zburător” reprezintă prima parte.

Intrebată de ce nu s-a ales ca dată, 24 februarie, de Dragobete, Andrea Comănici, General Manager InterComFilm Distribution a declarat că a existat discuţia, la început.

“Ulterior, după ce au început evenimentele de promovare a filmului, datorită modului în care acestea au fost primite de către public, s-a mers mai departe.

Ultimul Zburător

Ultimul Zburator, filmul lui Ovidiu Georgescu, va fi lansat pe 7 februarie

Astfel, am ajuns la concluzia că ar fi bine să ne adresăm direct şi oamenilor din alte oraşe. In consecinţă, pregătim mai multe surprize pentru spectatorii din toată ţara şi am hotărât să devansăm data.

S-au facut eforturi supra-omeneşti şi, datorită unei echipe minunate, post producţia este gata cu mult mai devreme decât ne aşteptam.”

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală “Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire ce transcede timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului. Echipa şi actorii au realizat acest proiect pentru că au îndrăznit să creadă!

Foto cu Ultimul Zburator – Cinemagia

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.