Ultimul Zburator vine mai devreme!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-vine-mai-devreme/

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2014

Lansarea pe marele ecran a primului film în realism magic făcut vreodată în România, “Ultimul Zburator” a fost devansată pentru data de 7 februarie 2014.

“Am schimbat data premierei filmului din două motive: primul este finalizarea post producţiei mai repede decât am prognozat, iar al doilea, cel mai important, este nerăbdarea publicului de a-l viziona”, a declarat Ovidiu Georgescu, regizorul şi producătorul filmului.

Deşi, în primă fază, producătorii şi distribuitorii au comunicat că 14 februarie este o dată cu greutate pentru public, fiind Sfantul Valentin – Ziua Indrăgostiţilor, surse din interior au declarat că a existat un oarecare confilct între semnificaţia zilei din punctul de vedere al istoricului naţional şi al valorilor culturale românesti.

Promovarea şi reînvierea acestora din urmă sunt principalul obiectiv al Trilogiei Promissum, din care “Ultimul Zburător” reprezintă prima parte.

Intrebată de ce nu s-a ales ca dată, 24 februarie, de Dragobete, Andrea Comănici, General Manager InterComFilm Distribution a declarat că a existat discuţia, la început.

“Ulterior, după ce au început evenimentele de promovare a filmului, datorită modului în care acestea au fost primite de către public, s-a mers mai departe.

Ultimul Zburător

Ultimul Zburator, filmul lui Ovidiu Georgescu, va fi lansat pe 7 februarie

Astfel, am ajuns la concluzia că ar fi bine să ne adresăm direct şi oamenilor din alte oraşe. In consecinţă, pregătim mai multe surprize pentru spectatorii din toată ţara şi am hotărât să devansăm data.

S-au facut eforturi supra-omeneşti şi, datorită unei echipe minunate, post producţia este gata cu mult mai devreme decât ne aşteptam.”

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală “Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire ce transcede timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului. Echipa şi actorii au realizat acest proiect pentru că au îndrăznit să creadă!

Foto cu Ultimul Zburator – Cinemagia

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.