Un concurs de ilustrație propus de MNAC
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-concurs-de-ilustratie-propus-de-mnac/

Pune MNAC pe harta oraşului! După carantină, patru etaje de artă vizuală şi explorări experimentale în film, muzică şi arte performative îşi aşteaptă vizitatorii.

Un articol de Liliana Matei|24 aprilie 2020

5 To Go pune la dispoziție peste 50.000 de pahare pentru a face mai cunoscută amplasarea MNAC. Descarcă desfășurătorul paharului de pe www.mnac.ro și ilustrează-l!

PREMII: expoziție colectivă la MNAC, cu o selecție de 20 de proiecte înscrise în concurs. Lucrarea câștigătoare va apărea pe afișul expoziției ce se va deschide odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC. Curator: Mihai Zgondoiu

PREMIUL 1: Câștigătorul va primi cadou colecția de cataloage ale expozițiilor MNAC, iar ilustrația va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go.

Deși au trecut 16 ani de când Muzeului Național de Artă Contemporană s-a mutat în Casa Poporului, vocea muzeului răzbate cu greu dintre zidurile celei mai mari clădiri administrative din lume.

Folosește-ți imaginația și talentul pentru a pune cel mai important spațiu dedicat artei contemporane din România pe harta Bucureștiului. Aflat în inima orașului, și totuși atât de izolat, MNAC se confruntă de 16 ani cu o mare provocare – aceea de a-și face mai cunoscută amplasarea.

Vecini și vecinătăți MNAC: Casa Poporului, Academia Română, Catedrala Neamului, Parcul Izvor, Piața Constituției, familii de fazani, rațe sălbatice, porumbei, șoimi, care populează maidanul sălbatic dintre MNAC și Catedrala Neamului.

Trimite ilustrația ta adaptată desfășurătorului paharului 5 To Go ce poate fi descărcat de pe mnac.ro pâna la data de 5 mai 2020 pe adresa de mail info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB).

Juriul este format din colectivul curatorial MNAC, Mihai Zgondoiu – curatorul expoziției GoToMNAC și un reprezentat 5 To Go. Președintele juriului: Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană.

CALENDAR

5 mai 2020, orele 24:00 – termenul limită pentru trimiterea înscrierilor pe info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB)

15 mai 2020 – anunțarea câștigătorilor

Ilustrația care va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 to go și o selecție a celor mai apreciate 20 de propuneri ce vor face obiectul expoziției colective la MNAC.

Mai 2020 – inaugurarea expoziției la etajul IV al muzeului, odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC.

BRIEF: Despre MNAC

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană

4 etaje de artă vizuală și explorări experimentale în film, muzică și arte performative

Fondat în 2001, Muzeul Național de Artă Contemporană este cel mai mare spațiu dedicat artei contemporane din România.

Situat în Palatul Parlamentului, o clădire cu o puternică încărcătură simbolică, cunoscută în anii ‘80 sub numele de Casa Poporului, MNAC urmărește să promoveze nume relevante ale artei contemporane românești și să prezinte, adesea pentru prima oară în România, artiști internaționali de renume.

Vernisajele de primăvară și de toamnă, organizate pe toate etajele muzeului, au devenit evenimente de referință în viața culturală bucureșteană și națională. Expozițiile prezintă lucrări diverse, de la noile media până la mediile tradiționale, de la artă conceptuală până la bandă desenată, la arhitectură, design și planificare urbană.

MNAC este un muzeu tânăr, care gestionează o colecție ilustrând evoluțiile artelor vizuale din România în perioada 1950 – 2018. MNAC dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului, într-o expoziție permanentă vie, ce se transformă organic de-a lungul anilor, ca rezultat al unui continuu proces de cercetare.

Tot la MNAC puteți vedea primul proiect complex de graffiti curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România. De-a lungul scării interioare a muzeului se desfășoară o lucrare murală de 500 de metri pătrați ce adună laolaltă cele mai puternice voci ale street-art-ului românesc.

MNAC e o instituție deschisă către comunitățile creative, găzduind periodic întâlniri cu artiștii, spectacole, festivaluri și ateliere.

De asemenea, muzeul deține o remarcabilă colecție de diapozitive și negative fotografice, un centru de documentare și cercetare a culturii vizuale, cât și o editură dedicată documentării fenomenului contemporan, menite să servească generațiilor viitoare.

Ce oferă MNAC?

  • Patru etaje de artă contemporană și două sezoane expoziționale care se schimbă în fiecare an în lunile aprilie și noiembrie
  • Ateliere educative pentru copii și pentru adulți
  • Proiecții de film, spectacole, concerte
  • O cafenea cu terasă de unde poți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri panoramice din București
  • Un spațiu relaxant pentru toate vârstele de co-working sau de lectură tihnită în incinta bibliotecii aflate la parter, cu acces gratuit
24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

Pagina 1 din 5712345...102030...Ultima »