Un pic prea intim se va juca la Festivalul de Teatru Scurt
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pic-prea-intim-se-va-juca-la-festivalul-de-teatru-scurt/

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, în afara concursului, pe 28 septembrie 2013.

După ce, anul trecut, Cerasela Iosifescu a câştigat, la același festival, Premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din Zeul măcelului, de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga, Teatrul „Nottara” participă, în această toamnă, cu Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, prima dintre premierele acestei stagiuni a teatrului.

Din distribuţia spectacolului Un pic prea intim fac parte actori cu care Cristian Juncu a mai realizat montări de succes: Andi Vasluianu (Tom Greene), Cristina Florea/ Laura Vasiliu (Jen), Catrinel Dumitrescu (Maureen), Diana Roman (Becca), Irina Velcescu (Franny) şi Dan Bordeianu (Seth).

Citiţi şi: Andi Vasluianu, în spectacolul „Un pic prea intim“, montat de Cristian Juncu la Teatrul Nottara

Traducerea textului îi aparţine lui Bogdan Budeş, coregrafia lui Attila Bordàs, iar scenografia lui Cosmin Ardeleanu. Cristi Juncu semnează şi ilustraţia muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.

Trei femei însărcinate ajung într-un spectacol Un pic prea intim

Tom Greene, eroul din Un pic prea intim, este un tip normal, care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

un pic prea intim

Irina Velcescu, Andi Bordeianu şi Diana Roman într-o scenă din spectacolul Un pic prea intim

Este o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.

Citiţi şi: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cristi Juncu caracteriza spectacolul: „Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia «a călca strâmb». Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă «efecte secundare» consistente, de neignorat. În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică «entorsă», lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă «fractură»! ”

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:  

Festivalul de Teatru Scurt, parte a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, aflat în acest an la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 20-29 septembrie 2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea şi UNITER.

Este singurul festival dedicat piesei scurte (90 de minute, fără pauză) din România, o manifestare culturală ce a avut prima ediţie în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit internaţional, găzduind spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova şi Japonia.

Foto credit: Ciprian Duică, spectacolul Un pic prea intim.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.