Un tablou de Renoir a fost adăugat de FBI pe lista celor mai căutate opere de artă din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tablou-de-renoir-a-fost-adaugat-de-fbi-pe-lista-celor-mai-cautate-opere-de-arta-din-lume/

FBI a anunţat că a adăugat o pictură de Renoir, sustrasă anul trecut de la un colecţionar privat din statul american Texas, pe lista celor mai căutate opere de artă din lume care au fost furate. „Madeleine appuyée sur son coude avec des fleurs dans ses cheveux” („Madeleine sprijinindu-se în cot, cu flori în păr”), […]

Un articol de |19 septembrie 2012

FBI a anunţat că a adăugat o pictură de Renoir, sustrasă anul trecut de la un colecţionar privat din statul american Texas, pe lista celor mai căutate opere de artă din lume care au fost furate.

„Madeleine appuyée sur son coude avec des fleurs dans ses cheveux” („Madeleine sprijinindu-se în cot, cu flori în păr”), un tablou în ulei, evaluat la 1 milion de dolari, a fost furat în timpul unui jaf armat de un bărbat care purta o mască pe faţă, pe 8 septembrie 2011, în oraşul Houston.

FBI a inclus acest tablou pe lista celor mai căutate opere de artă, oferind o recompensă de 50.000 de dolari, în speranţa de a creşte şansele de a recupera pictura.

„Obiectivul nostru este de a furniza informaţii legate de acest furt unui număr maxim de persoane”, a declarat Bonnie Magness-Gariner, care coordonează programul FBI de recuperare a operelor de artă furate.

Pictorul impresionist francez Pierre-Auguste Renoir a realizat acest tablou în 1918, cu un an înainte de a muri, la vârsta de 78 de ani.

FBI a alcătuit lista celor mai căutate opere de artă în anul 2005 şi a regăsit de atunci şase picturi (inclusiv un Renoir) şi o sculptură.

Lista actuală include mai ales trei tablouri de Rembrandt, de la Muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston, două picturi de la Muzeul Vincent Van Gogh din Amsterdam şi multe antichităţi.

 

Sursa: Mediafax

27
/04
/17

Ce ştim, de fapt, despre cinema-ul american de autor al momentului? Ce se află dincolo de Hollywood? Filmul american independent pare să o ducă bine. Şi propune, prin câţiva regizori, o estetică aparte: un cinema al discreţiei, al emoţiilor sugerate, al anti-spectacularului fără teribilism.

27
/04
/17

H.-R. Patapievici, Nicu Alifantis, Ada Milea, Cătălin Ștefănescu, Vera Șandor, Mădălina Pașol și mulți alții într-un weekend cu vernisaj, concerte, teatru, dialoguri, conferință și film. Vineri, 12 mai, la ARCUB Lipscani 84-90, la orele 18:30, începe prima ediție a festivalului „FREUDescu, Un Festival cu Tușă Psihanalitică”, singurul festival ce îmbină arta și psihanaliza.

26
/04
/17

Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, ora 19.00, într-un concert – eveniment alături de Orchestra Națională Radio. Invitata serii este Oxana Corjos, considerată printre pianiștii de referință ai generației sale, cu un repertoriu vast, o tehnică și o inteligență muzicală remarcabile.

25
/04
/17

Concerte live în Piața George Enescu, workshop-uri, conferințe și expoziții, clubul festivalului și noul concurs New Jazz Voices la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival

25
/04
/17

Un grup de muzicieni danezi inovatori scufundați într-un acvariu au fost recent protagoniștii unui concert subacvatic, aceștia cântând la instrumente adaptate special pentru a rezona în liniștea din adâncuri.

25
/04
/17

Teatrul Naţional din Timişoara îl sărbătoreşte pe cel mai longeviv actor al său, Vladimir Jurăscu. Artistul a împlinit, ieri (24 aprilie), nouă decenii de viaţă, şapte dintre acestea dedicate scenei timişorene. În 2015, UNITER i-a conferit reputatului actor premiul pentru întreaga activitate.