„Un tramvai numit dorință”, in PREMIERĂ la UnTeatru! Programul UnTeatru pentru perioada 17 – 24 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-in-premiera-la-unteatru-programul-unteatru-pentru-perioada-17-24-noiembrie/

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU ! UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ! Sâmbătă 17 şi Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă aşteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams. Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul […]

Un articol de |13 noiembrie 2012

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU !

UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ!

Sâmbătă 17 și Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă așteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams.

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA.
Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

PROGRAMUL UNTEATRU pentru perioada 17 – 24 NOIEMBRIE

Sambata 17 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Duminica 18 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Luni 19 noiembrie, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican
Durata spectacolului: 1 h 20 min

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?


Joi 22 noiembrie, orele 19.00

CELE 3 ROXANICI – „Cum sa facem sa n-o dam in bara cand e clar c-o s-o dam in bara”

Cu: Cristina Moldoveanu, Roxana Ivanciu, Mihaela Popa
soundtrack: Iustin Ciuche
coregrafie: Andreea Duta
scenografie: Cristina Milea
text si regie: Theo Herghelegiu

CELE TREI ROXĂNICI spune povestea a trei singurătăţi ajunse într-un moment crucial. Este un spectacol despre cruzime şi poezie; despre sublim şi abject, aşa cum ne lovim de ele la tot pasul, fie ca hotărâm să le dăm atenţie, sau nu. Fie că decidem să schimbăm ceva, sau nu. Un spectacol despre frică, vinovăţie, asumare şi, mai ales, despre ALEGERI – despre opţiunile pe care le facem în viaţă, începand cu derizorii şi banale alegeri cotidiene şi sfârşind cu acele demersuri de selecţie care implică palierul moral, social, cultural ş.a.m.d. al fiecăruia dintre noi.

Spectacolele se joacă în cadrul programului „Un teatru pentru o lume” – proiect finanţat de AFCN.

Numarul de locuri este limitat.
Rezervări bilete se pot face pe adresa [email protected]

Pentru alte detalii: http://www.facebook.com/unteatru.teatrul

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi
Monica Vlăduţu
Tel: 0737 262. 112
UNTEATRU (str. Ilfov nr.1,in spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei)

 

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

“─ Ce fel de om este Johnny? îi întreba o fătucă. ─ Aaaaa, păi e un băiat valabil! Nu e încrezut, nu-şi dă aere şi se poartă aşa, modest, ca un om dă rând. ─ Vorbeaţi cu el des? ─ Sigur, în fiecare zi. ─ Şi ce-i spuneaţi? (…)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care continuăm să vă prezentăm câteva povestiri.

22
/05
/17

Un eveniment fără precedent în istoria muzicală a Chinei a avut loc de-a lungul săptămânii trecute: cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes Mariana Nicolesco au reunit la Universitatea din Shenzhen, în apropiere de Hong Kong, cele mai proeminente talente din Conservatoarele şi Universităţile Chinei, printre care Beijing, Shanghai, Canton, Hunan, precum şi profesori şi maeştri de canto din întreaga ţară.

22
/05
/17

Se joacă la mall, la Băneasa, la Grand Cinema, nu așa, la Sala Epika, spectacolul „Cina de adio”. Cu Mihai Călin, Ecaterina Ladin și Gigi Ifrim. E o piesă scrisă de Alexandre de la Patellière și Matthieu Delaporte, dramaturgi francezi care ne sunt contemporani (ceea ce o face și un pic, dar doar un pic, prețioasă).

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

22
/05
/17

Într-o zi de 22 mai se năștea actorul britanic Laurence Olivier si se stingeau din viata compozitorul şi dramaturgul german Richard Wagner și scriitorul francez Victor Hugo.

21
/05
/17

,,Nu vă supărați, ați văzut cumva un domn cam atât de înalt care-a trecut pe-aici? Dar dumneavoastră ați văzut? Atât de înalt! Imposibi! Imposibil! Eu cred c-ați văzut, dar nu vreți să-mi spuneți.”

20
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Astăzi, când se discută în lumea întreagă soarta Europei ca un tot organic ori ca o aglomerare de state, e interesant să ni-l amintim pe George Ciorănescu (1918-1993), cel care la un moment dat spunea: „Poporul din care mă trag s-a pronunţat totdeauna pentru Europa. Poporul meu posedă deplina maturitate şi întreaga informaţie istoică şi politică pentru a sprijini crearea Europei unite, libere şi democratice”.

19
/05
/17

O fată tânără trăiește o situație nefericită ce pare să nu aibă rezolvare. Orfană de mamă încă din copilărie, eroina noastră își pierde acum tatăl – plecat la război – și rămâne, la vârsta adolescenței, în grija unei mame vitrege, o femeie rea și apucătoare, preocupată doar de viitorul ei și al fetelor sale, Odette și Jeannette. Dar norocul omului e schimbător. Și uite-așa, într-o zi și-o noapte, sub privirea protectoare a unui Înger păzitor – Zâna celor buni la suflet –, lucrurile se îndreaptă și o pornesc pe drumul cel bun, iar lacrimile de supărare se transformă în lacrimi de fericire.

19
/05
/17

Cu ocazia aniversării a 70 de ani a maestrului Gigi Căciuleanu, duminică, 14 mai 2017, a avut loc un eveniment special dedicat artistului, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București şi totodată a fost programat spectacolul D'ale noastre (joi 11 mai 2017).