Un violonist de origine română, printre finaliştii Concursului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-violonist-de-origine-romana-printre-finalistii-concursului-enescu/

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului Enescu, Secţiunea Vioară: Roudine Fedor (Franţa), Bae Wonhee (Coreea de Sud) şi Ștefan Tarara (Germania). Ultimul dintre aceştia, Ștefan Tarara (28 de ani), este un violonist de origine română stabilit în Germania.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2014

Semifinala Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea vioară, s-a desfășurat marți, 16 septembrie 2014, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului: Roudine Fedor (Franța), Bae Wonhee (Coreea de Sud) și Ștefan Tarara (Germania).

Finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 18 septembrie 2014, de la ora 19.00, la Ateneul Român, cu participarea extraordinară a Filarmonicii „George Enescu”. Finala va fi transmisă în direct de Televiziunea Națională, pe festivalenescu.ro, dar și pe ecranul amplasat în fața Ateneului Român.

Evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmărite în timp real și pe un ecran amplasat în fața Ateneului Român.

Finaliştii Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor, Bae Wonhee și Ștefan Tarara

Finaliştii Concursului Enescu, Secțiunea Vioară: Roudine Fedor, Bae Wonhee și Ștefan Tarara

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.

Foto: finaliştii Concursului Enescu, Roudine Fedor, Bae Wonhee și Ștefan Tarara – festivalenescu.ro

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.