UNATC organizeaza a patra editie a Scolii de Duminica
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-organizeaza-a-patra-editie-a-scolii-de-duminica/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.  Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” organizează, începând din 9 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, „Şcoala de Duminică”, unde pasionaţii de teatru şi film îşi pot „exersa visele” sau îmbogăţi aptitudinile, îndrumaţi de profesori ai universităţii.

 Potrivit unui comunicat al UNATC remis AGERPRES, cursurile „Şcolii de Duminică” oferă, timp de 10 duminici, pentru toţi cei care doresc, indiferent de vârstă, profesie sau experienţă, un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în arta actorului, expresia vorbirii, regie de teatru, actorie de film, scenografie, dans contemporan, tap dance şi arta magiei.

Înscrierile se pot face până pe 8 decembrie, de luni până vineri, între orele 11,00 şi 16,00, la Rectoratul UNATC sau online.

În sesiunea de iarnă 2012 – 2013 a „Şcolii de Duminică” se vor susţine următoarele cursuri „Arta actorului” – conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi asist. univ. dr. Mihai Brătilă, „Educaţia şi expresia vorbirii” – lect. univ. dr. Viorica Vatamanu, „Actorie de film” – lect. univ. dr. Florin Kevorkian, „Dans contemporan şi expresivitate corporală” – lect. univ. dr. Lorette Enache, „Scenografia şi arta costumului” – conf. univ. dr. Adriana Raicu, „Iniţiere în arta actorului. Workshop intensiv pentru tineri” (12-18 ani) – asist. univ. dr. Dana Rotaru, „Tap dance (Step)” curs pentru profesionişti (actori, dansatori, balerini) – lect. univ. dr. Felicia Dalu, „Abordarea regizorală a textului dramatic după metoda regizorului rus Tovstonogov” – conf. univ. dr. Maria Ganeva, şi „Iniţiere în arta magiei” – Andrei Teaşcă, actor şi magician, fondatorul Teatrului de Magie din România şi preşedintele Federaţiei Române de Iluzionism şi Magie.

La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat şi recunoscut de UNATC.

„Şcoala de Duminică” este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de pregătirea profesională sau de experienţă, girat de UNATC, care îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Sursa: Agerpres

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?