„Unchiul Vanea” (1968), la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-1968-la-tvr/

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română – Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

Un articol de |30 iunie 2017

Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție TVR prezintă spectacole din arhiva de aur produse în toți acești 60 de ani. Seria va fi deschisă de spectacolul Unchiul Vanea, de A.P.Cehov, produs de TVR în anul 1968:

Unchiul Vanea, de A.P.Cehov

Traducerea Mony Ghelerter și Radu Teculescu

În distribuție: Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Margareta Pogonat, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu, Mircea Cojan.

Ion Marinescu

Imaginea: Nicolae Niță

Decoruri: Vasile Rotaru

Adaptarea și regia artistică: Ion Barna

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 iulie, ora  21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 iulie, ora 16.00

TVR Internaţional: vineri, 7 iulie, ora 23.10/ sâmbătă, 8 iulie, ora 18.00 (ora României)

TVR 3: duminică, 9 iulie, ora  20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Foto: Unchiul Vanea – tvr.ro

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.