„Unchiul Vanea“, cu Horațiu Mălăele, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, vizionare gratuită în FNT 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-cu-horatiu-malaele-victor-rebengiuc-si-mariana-mihut-vizionare-gratuita-in-fnt-2020/

Spectacolul Unchiul Vanea, al Teatrului Bulandra din Bucureşti, poate fi văzut gratuit, online, pe www.fnt.ro, în cadrul celei de-a 30-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2020

Spectacolul este disponibil pentru vizionare până marți, 1 decembrie, la ora 20:00, la această adresă: https://fnt.ro/2020/unchiul-vanea-de-a-p-cehov-bulandra/.

Spectacolul cu Unchiul Vanea, inclus în programul FNT 2020, reprezintă o incursiune foarte precisă într-o lume reconstituită cu migală şi autenticitate de regizorul alchimist Yuri Kordonsky şi de magiciana sa scenografă Elena Dmitrakova.

Traducerea: Moni Ghelerter şi Radu Teculescu

Distribuția:

Alexandr Vladimirovici Serebreakov, profesor universitar alfat la pensie: Victor Rebengiuc

Elena Andreevna, soţia lui: Ana Ioana Macaria

Marina, dădaca bătrână: Mariana Mihuţ

Maria Vasilievna Voiniţkaia, văduvă de consilier, mama primei soţii a profesorului:

Coca Bloos

Ivan Petrovici Voiniţki (Unchiul Vanea), fiul ei: Horaţiu Mălăele

Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima căsătorie: Andreea Bibiri

Mihail Lvovici Astrov, medic: Cornel Scripcaru

Ilia Ilici Teleghin, proprietar scăpătat: Ionel Mihăilescu

Un argat: Demeter András     

Regia: Yuri Kordonsky

Scenografia: Elena Dmitrakova

Light-design: Lucian Moga

Click pe imagine pentru a vedea spectacolul

Echipa TVR:

Regia TV: Gini Ignat

Director de imagine: Vlad Tănase

Producător coordonator: Demeter András

Producător delegat: Dana Andriescu

Producător: Diana Dumitru

Redactor: Sînziana Miloşoiu

Pictură: Sorin Comârniceanu

Costume: Mariana Ursache

Regia de studio: Corina Cișmigiu, Gabriel Șerban

Scenografia tv: Nicoleta Petrovici, Bogdan Brolla

Ilustraţia muzicală: Mihaela Constantinescu

Durata: 2h 45min

Producător: Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” București – 2001

Filmat pentru Casa de Producție a TVR, 2014

Vizionați aici și alte spectacole gratuite din Festivalul Național de Teatru. 

Foto: Tudor Predescu

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

01
/12
/23

La sfârșit de an, Teatrul Metropolis vă propune spectacole-cadouri memorabile, multe deja consacrate, câteva noi și proaspete – toate, povești care sperăm că vă vor oferi experiența unor seri de poveste în cele două săli din strada Mihai Eminescu 89.