„Unchiul Vanea”, în regia lui Yury Kordonsky, la TVR – La mulți ani, Victor Rebengiuc!
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-in-regia-lui-yury-kordonsky-la-tvr-la-multi-ani-victor-rebengiuc/

Cu ocazia aniversării actorului Victor Rebengiuc (85 de ani), iubitorii teatrului pot vedea, la TVR, montarea „Unchiul Vanea”, de Cehov, în regia lui Yury Kordonsky (TVR3: duminică, 4 februarie, ora 20:00, TVR International: vineri, 2 februarie, ora 23:00; sâmbătă, 3 februarie, ora 17:00, TVR Moldova: duminică, 4 februarie, ora 15:00).

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Telespectatorii  intră în viaţa unui „grup restrâns de oameni inteligenţi, talentaţi, moderni şi sensibili, pe care destinul i-a izolat pe o insulă – o izolare nu prin imensitatea apei, ci printr-o cumplită claustrare, realizată prin toate formele posibile”, după cum însuşi regizorul descrie universul piesei cehoviene.

Alexandr Vladimirovici Serebreakov – profesor universitar alfat la pensie (interpretat de Victor Rebengiuc), Elena Andreevna – soţia lui (Ana Ioana Macaria), Marina – dădaca bătrână (Mariana Mihuţ), Maria Vasilievna Voiniţkaia – văduvă de consilier, mama primei soţii a profesorului (Coca Bloos), Ivan Petrovici

Voiniţki (Unchiul Vanea), fiul ei (Horaţiu Mălăele), Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima căsătorie (Andreea Bibiri), Mihail Lvovici Astrov – medic (Cornel Scripcaru), Ilia Ilici Teleghin – proprietar scăpătat (Ionel Mihăilescu), un argat (Demeter András István).

„Montarea se doreşte a fi un fel de declaraţie de intenţie, un fel de arătare a unui drum, încontro ne îndreptăm atunci când facem selecţia acelor spectacole care sunt în repertoriile teatrelor şi pe care le considerăm ca un fel de „categoricus imperativus” necesar a fi preluate, a dobândi prin noi, prin Televiziunea Română, cum îmi place mie să cred, un paşaport către eternitate.” (Demeter András István, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR)

Scenografia este semnată de Elena Dmitrakova, iar traducerea este realizată de Moni Ghelerter şi de Radu Teculescu.

Pus în scenă la Teatrul Bulandra, în 2001, de unul dintre cei mai importanţi regizori ai momentului, „Unchiul Vanea” a fost printre cele mai longevive şi mai iubite spectacole din teatrul românesc, premiat atât în ţară cât şi în străinătate, jucat numai cu casa închisă. În anul 2014 Televiziunea Română a creat și înregistrat o adaptare a spectacolului, în studiourile TVR.

Mai multe imagini, testimonial și filmări din culisele acestui spectacol, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

Echipa tv:

Organizator producţie: Sorin Cristea; ilustraţie muzicală: Mihaela Constantinescu; regia de sunet: Gabi Scîrlet; editor imagine: Marius Rușitoru; scenografie tv: Bogdan Brolla, Nicoleta Petrovici; director de imagine: Vlad Tănase; redactor: Sînziana Miloşoiu;

Producător Diana Dumitru;

Producător delegat: Dana Andriescu;

Regia TV: Gini Ignat

Program de difuzare:

TVR International, vineri, 2 februarie, ora 23:00; sâmbătă, 3 ifebruarie, ora 17:00

TVR Moldova: duminică, 4 februarie, ora 15:00

TVR3: duminică, 4 februarie, ora 20:00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

Foto: „Unchiul Vanea”, Victor Rebengiuc – facebook

15
/11
/13

Echipa Ultimul Zburator continuă, aşa cum a promis, şirul de evenimente care pregătesc lansarea primului film în realism magic din România, care va avea loc pe 14 februarie 2014 – Valentine’s Day.

15
/11
/13

CRONICĂ DE FILM A patra experienţă de regizor a lui Dan Chişu în tot atâţia ani, „Déjà Vu” este un film cu pretenţii de experiment, în care jocul bun al actriţelor Ioana Flora şi Mirela Oprişor şi gustul pentru farsă nu ascund pe deplin senzaţia de improvizaţie.

15
/11
/13

Proiectul de finalizare a lucrărilor de modernizare a TNB va fi finanţat anul viitor cu 100 de milioane de lei, sumă care este posibil să fie suplimentată deoarece estimarea constructorului, de doar 97 de milioane de lei, poate fi depăşită, a declarat premierul Victor Ponta.

15
/11
/13

Pictura monumentală „Carolus Magnus”, realizată de pictorul român din Germania Emil Ciocoiu, a fost prezentată publicului, în premieră mondială, în cadrul expoziţiei retrospective a artistului, desfăşurată la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

14
/11
/13

Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe 14 decembrie pe Sfântul Mucenic Filimon, ocrotitorul artiştilor. Până atunci, vă vom prezenta, în fiecare zi, timp de o lună, mari poveşti despre mari artişti români care nu mai sunt printre noi. Sfântul Filimon a vegheat şi asupra lor.

14
/11
/13

Spectacolul „Cum am învăţat să conduc“, de Paula Vogel, în regia lui Eugen Gyemant, are premiera în seara aceasta, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Din distribuţie fac parte actorii Serban Pavlu, Ioana Anastasia Anton, Delia Nartea, Smaranda Caragea şi Alexandru Conovaru.