Undeva, cândva… Audrey Hepburn & Mel Ferrer
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-audrey-hepburn-mel-ferrer/

Audrey Hepburn alături de soţul său, actorul şi regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2019

„Am vorbit despre teatru; știa totul despre La Jolla Playhouse Summer Theatre, unde eu și Greg Peck produceam piese. A spus că m-a văzut de trei ori în filmul Lili. În sfârșit, a spus că i-ar plăcea să joace într-o piesă cu mine și m-a rugat să-i trimit o piesă bună, dacă aveam să găsesc”, a povestit Ferrer.

În scurt timp, i-a trimis scenariul piesei Ondine. Audrey a fost imediat de acord să colaboreze, iar în ianuarie 1954, au început repetițiile. Opt luni mai târziu, pe 25 septembrie 1954, cei doi s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, cu puțin timp înainte de a începe să filmeze împreună pentru „Război și pace”.

Hepburn și Ferrer au avut un singur copil împreună – Sean, născut pe 17 iulie 1960. După 14 ani de căsnicie, cuplul a divorțat, pe 5 decembrie 1968. Audrey s-a recăsătorit cu psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, pe Luca Dotti

Foto: Audrey Hepburn & Mel Ferrer – facebook

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.