Undeva, cândva… Yehudi Menuhin alături de profesorul său, George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-yehudi-menuhin-alaturi-de-profesorul-sau-george-enescu/

În urmă cu 20 de ani, într-o zi de 12 martie (1999) se stingea din viaţă, la Berlin, celebrul violonist şi dirijor american Yehudi Menuhin.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2019

În vara anului 1927 Yehudi Menuhin venea în România, la vila Luminiș, locuința din Sinaia a lui George Enescu, pentru a lua de la acesta primele lecții de vioară. Va pleca apoi la Paris pentru a studia vioara cu același Enescu, prietenia profundă dintre cei doi durând până la moartea lcompozitorului român (1955).

Foto: Yehudi Menuhin alături de profesorul său, George Enescu – facebook

28
/03
/22

Marţi, 5 aprilie, la ora 19:00, la Palatul Suţu, compozitorul și muzicologul Dan Dediu va deschide seria de concerte-conferinţă intitulată „Muzică pe pâine – despre frumuseţea muzicii clasice”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia ACCUMM.

17
/03
/22

Miercuri, 23 martie 2022,  de la ora 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, condus de Iosif Ion Prunner, va susține un program dedicat apropiatei sărbători pascale: Missa In illo tempore de Claudio Monteverdi și câteva lucrări de Gavriil Musicescu: Imnele Sfintei Liturghii, Concertul coral nr. 1, op. 15 și Concertul coral nr. 2, op. 30. Concertul este realizat în parteneriat cu Trinitas TV.

15
/03
/22

Considerat unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, un creator romantic influențat puternic de stilul clasic, Johannes Brahms a fost așezat de celebrul dirijor și pianist Hans von Bülow pe un piedestal, alături de ceilalți doi mari „B” ai muzicii germane: Bach – Beethoven – Brahms.