Radu Afrim va fi directorul artistic al Galei Tânărului Actor HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/uniter-organizeaza-gala-tanarului-actor-hop-al-carei-director-artistic-va-fi-radu-afrim/

UNITER organizează în perioada 4-8 septembrie 2013 „Gala Tânărului Actor HOP!“, ediţia a XVI-a.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

UNITER organizează în perioada 4-8 septembrie 2013 „Gala Tânărului Actor HOP!“, ediţia a XVI-a.

„Gala Tânărului Actor HOP!“ are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Începând cu această ediţie, directorul artistic al Galei Hop este regizorul Radu Afrim (foto jos). Tema galei este „Sunt actor, sunt spectaculos !“. Pentru 4 zile, la sfârşitul acestei veri, actorul interesează mai mult decât personajul pe care-l joacă. Pentru 4 zile, actorul renunţă la „exerciţiul umilinţei“ şi devine SPECTACOL!

Aşadar, sunt așteptați să se înscrie şi să treacă HOP-ul toţi cei care îşi propun să fie impresionanţi, fastuoşi, strălucitori. Fără inhibiţii, dar decenţi, fără reţineri, dar convingători! Să fie pregătiţi să se adapteze cerinţelor ad-hoc ale membrilor juriului de preselecţie!

Condiții de eligibilitate

Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoţia 2009. Cei care întrunesc aceste condiţii se pot înscrie ca interpreţi cu recitaluri individuale (one man/woman show) de până la 15 minute sau ca interpreţi în cadrul unor spectacole cu piese scurte – maximum 45 de minute – care să nu depăşească 10 personaje.

Textul probei individuale obligatorii pentru cei rămaşi în concursul final va fi anunţat la o dată ulterioară.

Candidaţii trebuie să se prezinte la înscriere cu un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul textului ales. Înscrierea se poate face şi prin e-mail. Pentru concurenţii la secţiunea GRUP este obligatorie şi fişa tehnică a piesei înscrise în concurs.

Info:

Data limită de înscriere este de 1 iulie 2013. Înscrierile se vor face la UNITER, str. George Enescu nr.2-4, Bucureşti, tel. 021 315 36 36/ 021 313 42 78/ 021 311 32 14; fax 021 315 00 48; e-mail: [email protected].

Preselecţia va avea loc la Bucureşti, în zilele de 15 şi 16 iulie.

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: UNATC (Facebook)

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.