Radu Afrim va fi directorul artistic al Galei Tânărului Actor HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/uniter-organizeaza-gala-tanarului-actor-hop-al-carei-director-artistic-va-fi-radu-afrim/

UNITER organizează în perioada 4-8 septembrie 2013 „Gala Tânărului Actor HOP!“, ediţia a XVI-a.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

UNITER organizează în perioada 4-8 septembrie 2013 „Gala Tânărului Actor HOP!“, ediţia a XVI-a.

„Gala Tânărului Actor HOP!“ are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Începând cu această ediţie, directorul artistic al Galei Hop este regizorul Radu Afrim (foto jos). Tema galei este „Sunt actor, sunt spectaculos !“. Pentru 4 zile, la sfârşitul acestei veri, actorul interesează mai mult decât personajul pe care-l joacă. Pentru 4 zile, actorul renunţă la „exerciţiul umilinţei“ şi devine SPECTACOL!

Aşadar, sunt așteptați să se înscrie şi să treacă HOP-ul toţi cei care îşi propun să fie impresionanţi, fastuoşi, strălucitori. Fără inhibiţii, dar decenţi, fără reţineri, dar convingători! Să fie pregătiţi să se adapteze cerinţelor ad-hoc ale membrilor juriului de preselecţie!

Condiții de eligibilitate

Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoţia 2009. Cei care întrunesc aceste condiţii se pot înscrie ca interpreţi cu recitaluri individuale (one man/woman show) de până la 15 minute sau ca interpreţi în cadrul unor spectacole cu piese scurte – maximum 45 de minute – care să nu depăşească 10 personaje.

Textul probei individuale obligatorii pentru cei rămaşi în concursul final va fi anunţat la o dată ulterioară.

Candidaţii trebuie să se prezinte la înscriere cu un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul textului ales. Înscrierea se poate face şi prin e-mail. Pentru concurenţii la secţiunea GRUP este obligatorie şi fişa tehnică a piesei înscrise în concurs.

Info:

Data limită de înscriere este de 1 iulie 2013. Înscrierile se vor face la UNITER, str. George Enescu nr.2-4, Bucureşti, tel. 021 315 36 36/ 021 313 42 78/ 021 311 32 14; fax 021 315 00 48; e-mail: [email protected].

Preselecţia va avea loc la Bucureşti, în zilele de 15 şi 16 iulie.

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto credit: UNATC (Facebook)

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

Am trăit s-o vedem şi pe asta, ar spune melomanii urbei lui Marius Manole. Ieşenii care îşi plătesc la timp facturile la întreţinere pot câştiga premii oferite de către administratorul de imobile al Primăriei, respectiv Termo-Service, printre premii figurând şi două bilete la concertul lui Andre Rieu, din luna iunie, de la Bucureşti.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

01
/02
/15

Luni, 2 februarie, de la ora 20.30, la TVR 2, „Vocea Patriotului Naționale – Restituiri I.L. Caragiale” (premiera tv: 1992)  aduce din Arhiva de Aur a Televiziunii Române momente teatrale unice realizate după schițele: „Jertfe patriotice”, „Situațiunea”, „Tempora”, „Cum devine cineva revoluționar și om politic”, „Atmosferă încărcată” și „Diplomație”.

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.