Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București își serbează ziua
https://www.ziarulmetropolis.ro/universitatea-nationala-de-arta-teatrala-si-cinematografica-din-bucuresti-isi-serbeaza-ziua/

În fiecare 30 ianuarie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti îl sărbătoreşte pe I.L. Caragiale, patronul spiritual al instituţiei.

Un articol de Liliana Matei|28 ianuarie 2018

„Ne lăsăm inspirați de creativitatea, originalitatea, ludicul și umorul lui Caragiale, pentru a vă primi pe dumneavoastră, invitații noștri, într-o atmosferă veselă în care își găsește locul și sobrietatea academică”, se arată într-un comunicat de presă. „Am pus la cale un program pentru gusturi și așteptări care mai de care.”

Programul va începe la ora 12.00, la Sala Ileana Berlogea, unde prof. univ. dr. Florin Zamfirescu va primi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Professor Emeritus.

Tot în Sala Ileana Berlogea, de la orele 14.00, vor fi întâmpinați toți profesorii seniori și personalul didactic auxiliar cu activitate notabilă în UNATC. Reuniunea va sta sub semnul recunoașterii activității desfășurate, prin acordarea diplomelor de excelență. De la orele 18.00, programul va continua în Sala Cinema, unde se vor proiecta timp de 60 de minute, scurtmetraje producție UNATC („Pipa, sexul și omleta” – regie: Ana-Maria Comănescu (absolventă Arta Regiei de Film); „Broken” – regie: Alexandru Mironescu (absolvent Arta Regiei de Film); „Nu mor caii când vor câinii” – regie: Cristian Radu (absolvent Film de Animație); „O noapte în Tokoriki” – regie: Roxana Stroe (absolventă Arta Regiei de Film)

Iar de la 19.30, studenții din anul III, Actorie – clasa conf. univ. dr. Paul Chiribuță, vor juca „Bădăranii” de Carlo Goldoni, în sala Cinema a UNATC.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.