Unu, doi, hai ONLINE cu noi! Ateliere, jocuri și povești cu Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/unu-doi-hai-online-cu-noi-ateliere-jocuri-si-povesti-cu-teatrul-ion-creanga/

Când sala de spectacol se închide, personajele şi poveştile găsesc o nouă modalitate de a ajunge la noi! Începând din această săptămână, Teatrul Ion Creangă se joacă ONLINE. Ateliere, jocuri şi poveşti cu tâlc aşteaptă să fie descoperite pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga, spaţiul virtual unde prind viaţă surprizele puse la cale de eroii năzdrăvani, dar şi de spiriduşii care li se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2020

Ateliere de bricolaj cu idei năstrușnice, alături de personaje îndrăgite din spectacole, dar și ateliere de decorațiuni și ornamente pentru Crăciun pot fi urmărite în seria Unu, doi, construiește cu noi! Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 4 ani, iar lista de activități este actualizată cu noi ateliere lansate în fiecare săptămână. Primele 3 ateliere, realizate cu ajutorul simpaticei Rița-Veverița (interpretată de Andra Mirescu) sunt deja disponibile online, pentru a pune la încercare dexteritatea și creativitatea copiilor. 

 

Antrenarea inventivității celor mici este de asemenea importantă! Cea de-a doua serie online, intitulată Unu, doi, joacă-te cu noi!, aduce propuneri de jocuri și exerciții care activează imaginația și garantează distracția. Explicate și demonstrate de actorii Teatrului Ion Creangă, activitățile se pot realiza atât în grupuri mici (și foarte mici), cât și cu participarea întregii familii, pentru copiii care vor să-și invite la joacă părinții, frații și bunicii. Primul joc, „Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor”, va putea fi urmărit începând de duminică, 6 decembrie. 

 

Pentru cei cărora li se face dor de povești la ora la care Moș Ene se apropie de gene, programul online al Teatrului Ion Creangă propune o audiție sau vizionare mai puțin obișnuită. Seria Povești cu tâlc, eroi și zmei aduce laolaltă un povestitor talentat și un ilustrator inspirat care transpun în cuvinte și desene o poveste clasică. Primul basm ilustrat din serie – „Stan Bolovan”, după Ioan Slavici, în lectura lui Cosmin Seleși și cu ilustrații de Mihai Verbițchi − sosește în ghetuțele electronice vineri, 4 decembrie, pentru a fi descoperit în tihnă în ajun de Moș Nicolae. 

 

PROGRAM 04 – 11 decembrie
@ FB.com/TeatrulIonCreanga

 

Vineri, 04 decembrie
Povești cu tâlc, eroi și zmei > Stan Bolovan, după Ioan Slavici
Cu: Cosmin Seleși și Mihai Verbițchi


Duminică, 06 decembrie
Unu, doi, joacă-te cu noi! > Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor
Cu: Andra Mirescu

 

Luni, 07 decembrie 

Unu, doi, construiește cu noi! > Brăduțul de Crăciun
Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu

 

Miercuri, 09 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine-festive: Moș Crăciun (Partea I)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Vineri, 11 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine festive: Îngerași (Partea a II-a)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Toate activitățile pot fi urmărite ONLINE, pe FB.com/TeatrulIonCreanga, în secțiunea VIDEOS, și pe canalul de Youtube al Teatrului Ion Creangă, programul fiind actualizat constant pe parcursul lunii decembrie cu noi activități pentru fiecare serie.

07
/02
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de de 7 februarie s-a născut Charles Dickens, unul dintre cei mai importanți prozatori englezi? La vârsta de 12 ani, viitorul scriitor își vede tatăl închis, timp de trei luni, la închisoarea datornicilor, urmat și de restul familiei, care nu mai avea cu ce să se întrețină.

06
/02
/14

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marți, 11 februarie, ora 19:00 și miercuri, 12 februarie, ora 19:00, premiera spectacolului „Faust Exhausted”. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

06
/02
/14

Tablouri de Juan Gris, Pablo Picasso şi René Magritte au fost aprig disputate, la Londra, la o licitaţie organizată de Christie's, la care au fost doborâte mai multe recorduri, inclusiv cel pentru suma totală obţinută într-o singură seară de o casă de licitaţii - 212,7 milioane euro.

06
/02
/14

Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 a colaborat cu peste 3.200 de copii și 650 de artiști. Instituţia a organizat anul trecut 14 evenimente culturale la care a colaborat cu peste 3.200 de copii și 650 de artiști, la care au participat peste 80.000 de spectatori.

06
/02
/14

Se tot joacă la Metropolis spectacolul „Tom si Jerry”, de Rick Cleveland, în regia lui Florin Piersic Jr., cu Florin Piersic Jr., Paul Ipate și Laurențiu Bănescu. În oraș se spune că e un spectacol care și-a atins limita de public. E fals, e nefondat: încă umple sala.

06
/02
/14

„Una dintre cărţile de memorialistică cele mai remarcabile şi mai frumoase din epoca modernă”, astfel cataloga Caroline Moorehead, biograf celebru şi jurnalist, Portretul unei familii turcesti. O poveste din Istanbului de altădată. Cartea scrisă de Irfan Orga a apărut în colecţia „Eseuri&Confesiuni” a Editurii Polirom.

06
/02
/14

Luni, 10 februarie, Transilvania Film vă invită la proiecţia filmului ”Nunta Muta” în regia lui Horaţiu Mălăele, o poveste la limita dintre fantezie si comedie, care surprinde însă tragediile provocate de dictatură.

05
/02
/14

CRONICĂ DE FILM Dacă ideea provocatoare din „Her” („Ea”) ar fi ajuns pe mâinile lui David Cronenberg, am fi avut probabil un film greut de uitat. Aşa, Spike Jonze nu oferă decât un film convenţional, în pofida semnalelor stridente că încearcă să fie altfel.

05
/02
/14

Nu în întregime, ci parţial. Independenţa Film va aduce în România două dintre filmele participante la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin , care începe joia aceasta: In Order of Disappearance, cu Stellan Skarsgård şi Dans la cour, cu Catherine Deneuve. Berlinala se va desfăşura în perioada 06 - 16 februarie 2014.

05
/02
/14

Au început înscrierile pentru cea de-a șaptea ediţie a festivalului Man.In.Fest, care va avea loc între 23 şi 25 mai la Cluj-Napoca. Ea va fi dedicată în totalitate performance-urilor stradale, inclusiv statuilor vivante.

05
/02
/14

Colin Thubron este considerat unul dintre cei mai valoroși scriitori britanici ai ultimelor decenii. Pasiunea pentru călătorii s-a reflectat mereu ȋn opera sa. Ȋn 2013, la editura Polirom a apărut „Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China și munții Asiei Centrale ȋn Iran și Turcia” o carte surprinzătoare, de o sensibilitate frapantă.