Unu, doi, hai ONLINE cu noi! Ateliere, jocuri și povești cu Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/unu-doi-hai-online-cu-noi-ateliere-jocuri-si-povesti-cu-teatrul-ion-creanga/

Când sala de spectacol se închide, personajele şi poveştile găsesc o nouă modalitate de a ajunge la noi! Începând din această săptămână, Teatrul Ion Creangă se joacă ONLINE. Ateliere, jocuri şi poveşti cu tâlc aşteaptă să fie descoperite pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga, spaţiul virtual unde prind viaţă surprizele puse la cale de eroii năzdrăvani, dar şi de spiriduşii care li se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2020

Ateliere de bricolaj cu idei năstrușnice, alături de personaje îndrăgite din spectacole, dar și ateliere de decorațiuni și ornamente pentru Crăciun pot fi urmărite în seria Unu, doi, construiește cu noi! Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 4 ani, iar lista de activități este actualizată cu noi ateliere lansate în fiecare săptămână. Primele 3 ateliere, realizate cu ajutorul simpaticei Rița-Veverița (interpretată de Andra Mirescu) sunt deja disponibile online, pentru a pune la încercare dexteritatea și creativitatea copiilor. 

 

Antrenarea inventivității celor mici este de asemenea importantă! Cea de-a doua serie online, intitulată Unu, doi, joacă-te cu noi!, aduce propuneri de jocuri și exerciții care activează imaginația și garantează distracția. Explicate și demonstrate de actorii Teatrului Ion Creangă, activitățile se pot realiza atât în grupuri mici (și foarte mici), cât și cu participarea întregii familii, pentru copiii care vor să-și invite la joacă părinții, frații și bunicii. Primul joc, „Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor”, va putea fi urmărit începând de duminică, 6 decembrie. 

 

Pentru cei cărora li se face dor de povești la ora la care Moș Ene se apropie de gene, programul online al Teatrului Ion Creangă propune o audiție sau vizionare mai puțin obișnuită. Seria Povești cu tâlc, eroi și zmei aduce laolaltă un povestitor talentat și un ilustrator inspirat care transpun în cuvinte și desene o poveste clasică. Primul basm ilustrat din serie – „Stan Bolovan”, după Ioan Slavici, în lectura lui Cosmin Seleși și cu ilustrații de Mihai Verbițchi − sosește în ghetuțele electronice vineri, 4 decembrie, pentru a fi descoperit în tihnă în ajun de Moș Nicolae. 

 

PROGRAM 04 – 11 decembrie
@ FB.com/TeatrulIonCreanga

 

Vineri, 04 decembrie
Povești cu tâlc, eroi și zmei > Stan Bolovan, după Ioan Slavici
Cu: Cosmin Seleși și Mihai Verbițchi


Duminică, 06 decembrie
Unu, doi, joacă-te cu noi! > Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor
Cu: Andra Mirescu

 

Luni, 07 decembrie 

Unu, doi, construiește cu noi! > Brăduțul de Crăciun
Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu

 

Miercuri, 09 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine-festive: Moș Crăciun (Partea I)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Vineri, 11 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine festive: Îngerași (Partea a II-a)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Toate activitățile pot fi urmărite ONLINE, pe FB.com/TeatrulIonCreanga, în secțiunea VIDEOS, și pe canalul de Youtube al Teatrului Ion Creangă, programul fiind actualizat constant pe parcursul lunii decembrie cu noi activități pentru fiecare serie.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.

01
/02
/23

Luna asta, la Teatrul Metropolis găsiți 13 spectacole în 22 de reprezentații. Care sunt nu doar tot atâtea ocazii de a avea o seară frumoasă, ci și povești de viață, emoții, gânduri și experiențe din cele mai diverse, care ne ating, ne mișcă și poate chiar ne schimbă cumva pe dinăuntru.

01
/02
/23

După succesul premierei oficiale cu „Cock” de Mike Bartlett, spectacol al Teatrului Stela Popescu în regia lui Tony Adam şi scenografia Mădălinei Mihai, avându-i în distribuţie pe Tudor Cucu Dumitrescu, Cristian Neacșu, Ioana Niculae, Cătălin Frăsinescu, o nouă reprezentaţie are loc pe 3 februarie, ora 19:00 la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

31
/01
/23

Teatrul Coquette propune publicului la început de februarie patru spectacole de excepție: „Eu, Tu și copacul/Șah mat”, pe 4 de la ora 19.00, apoi „Doamne, ce zile minunate”, programat pe 10 la ora 19.00, iar pe 11 „Califul barză”, de la ora 11.00 și „Valsul hazardului”, de la 19.00.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

30
/01
/23

Cele trei reprezentații ale spectacolului de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, primele prezentate publicului la Sibiu în acest an, s-au dansat cu casa închisă, atât la matineu (26 și 27 ianuarie) cât și seara (28 ianuarie), în prezența a 1524 de spectatori. Cele trei reprezentații din Sibiu, încheie o serie de 21 de spectacole cu „Spărgătorul de nuci”, prezentate de Teatrul de Balet Sibiu în turneu în Belgia și Olanda în perioada 17 decembrie - 9 ianuarie 2023.

30
/01
/23

Asociația Semper Culturalia, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2023, în marja Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului (27 ianuarie), o serie de manifestări menite să contribuie la menținerea vie a amintirii victimelor Holocaustului și să susțină demersurile civice de a lupta împotriva xenofobiei și antisemitismului.