Vacanță neconvențională la Fundația Calea Victoriei – peste 20 de cursuri în luna iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-neconventionala-la-fundatia-calea-victoriei-peste-20-de-cursuri-in-luna-iulie/

Pentru aceia dintre voi dornici să se simtă ca în vacanţă în mijlocul unui Bucureşti agitat, Fundaţia Calea Victoriei a pregătit în luna iulie peste 20 de cursuri şi evenimente culturale. Petrece câteva ore deconectat de zumzetul urban şi păşeşte în casa cochetӑ şi rӑcoroasӑ din Popa Soare, nr. 40, unde vara are aromă de artă, creativitate şi conversaţie bunӑ.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2015

Iată câteva dintre cursurile lunii iulie:

ARMONIE ÎN CUPLU – Autocunoaștere și comunicare, 20 – 23 Iulie – Potențialul cel mai mare de bucurie și mulțumire se află chiar în relațiile cu cei apropiați. Învață să îl explorezi! Zilele însorite te vor însoți tot timpul anului, dacă alegi să trăiești în prezent și împăcat cu tine.

Descoperă CIVILIZAȚIA EUROPEANĂ prin 50 de capodopere, 20 – 24 Iulie – Pornește într-o călătorie de vis prin Europa prin intermediul a 50 de opere celebre create în 14 secole. Află anecdote și picanterii din jurul unor tablouri faimoase, mozaicuri, manuscrise, statui, tapiserii, fresce, monumente de arhitectură, afișe și elemente de vestimentație.

Atelier de DESEN și ILUSTRAȚIE de carte, 20 – 24 Iulie – Născocim împreună imagini pentru o poveste și ne aducând la viață personajele. La finalul celor cinci ședințe, vei ști să desenezi un personaj în mai multe ipostaze, să asortezi culori și să aplici trucuri vizuale pentru a ilustra cât mai bine cuvintele din poveste.

Cinci decade de CINEMA – FILMUL AMERICAN din anii ’70 până azi, 27 – 31 Iulie – Cutreieră prin ultimii cincizeci de ani de cinema american, descoperă și rememorează filme, scene și actori care au devenit legende. Te poftim la Fundaţia Calea Victoriei, în clubul iubitorilor de film, unde vei avea ocazia să comentezi filme cot la cot cu regizorul Vlad Trandafir.

Școala de vară – FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, 27 – 30 Iulie – Prin lentila aparatului foto, plimbările tale obișnuite prin București se vor transforma în momentul perfect pentru a surprinde colțuri neobișnuite și perspective diferite ale oraşului. Vei putea să explorezi locuri noi sau să te joci cu alăturări de detalii, expresii diverse, emoții.

INFO

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Programul complet al cursurilor lunii iulie la www.victoriei.ro

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă, care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

03
/11
/16

În seara în care am văzut Dorian am vrut să-i cer iertare tehnologiei pentru dățile în care am hulit-o, din conservatorism, și pentru acelea în care am profitat de ea în scopuri pur egoiste. Am reevaluat tehnologia, fie și pentru o oră, cea în care dansul și teatrul s-au unit într-un altfel de spectacol, pe scena de la UNTEATRU.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

30
/09
/16

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în București și în alte nouă orașe din țară. Alături de București, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.