„Val și Cetatea Sufletelor” poate fi văzut online în acest weekend
https://www.ziarulmetropolis.ro/val-si-cetatea-sufletelor-poate-fi-vazut-online-in-acest-weekend/

Spectacolul „Val şi Cetatea Sufletelor”, o producţie CNDB 2019, va fi prezentat online în acest weekend.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2020

Spectacolul este o producție CNDB 2019 și se bucură de o distribuție excepțională: șapte elevi ai Școlii Performative pentru Copii de la CNDB, alături de dansatori profesioniști. Coregrafa Vava Ștefănescu (concept și coregrafie) a colaborat cu Vlaicu Golcea (muzica originală), Cristina Milea (costume, scenografie, instalație), Mihai Păcurar (video), Ana Alfianu (desene) și cu Catrinel Catană (asistent coregrafie).

„Suntem conștienți că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre cursanți și coregrafi, dintre public și artiști. Ne este dor să reluăm ritualul întâlnirilor noastre săptămânale, să fim gazda acestor întâlniri. Până când acest lucru va fi posibil din nou, ne bucurăm să putem aduce în spațiul online noi cursuri de dans, filme și spectacole”, se arată într-un comunicat de presă.

„Val și Cetatea Sufletelor”, spectacolul prezentat online în acest weekend, este un montaj din filmările reprezentațiilor din decembrie 2019 și ianuarie 2020. Filmul realizat s-a concentrat să aducă publicului online exact ce lipsește mai mult în acest moment – apropierea, și a încercat să mențină spiritul și emoția spectacolului pentru a ne invita la spectacolul live de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Spectacolul va fi disponibil live-streamed pe pagina de Facebook și pe canalul de Vimeo al CNDB:

sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 17:00

duminică, 19 aprilie, de la ora 11:00

luni, 20 aprilie, de la ora 17:00

Pentru o mai bună vizionare a spectacolului este recomandată vizionarea filmului cu căști.

În cazul în care există persoane care nu au cont de facebook, spectacolul va fi disponibil publicului larg, în aceleași intervale orare, pe canalul de Vimeo al CNDB: www.vimeo.com/cndb

Fără a avea artiști angajați, Centrul Național al Dansului București lansează programul CNDB ONLINE pentru susținerea artiștilor independenți din cursurile, spectacolele și filmele prezentate.

Maia Axinte – Val

Maia are 10 ani, participă la cursurile Școlii performative de la 4 ani și a fost parte din spectacolul „Dansuri mici” în anul 2018:

„Vreau să dansez așa cum simt, nu după reguli stricte, și de aceea cred că mi-am găsit liniștea în dansul contemporan. Mi se pare că dansul este cel mai confortabil mod de exprimare. Aici mi-am găsit un spațiu sigur.”

Chira Munteanu – Pietricica albastră

„M-a atras mai mult pentru că este mai plin de viață și nu trebuie doar să înveți niște pași pe de rost. Mă face să mă simt mai liberă. La Școala Performativă mi-am găsit pasiunea! Când sunt în acest spațiu, timpul nu mai există… Aici am cunoscut copii talentați și oameni cu multă pasiune. Tot aici m-am regăsit pe mine altfel. Întreg spectacolul „Val și Cetatea Sufletelor” este echivalent cu întreaga noastră viață, toate întâmplările prin care trec personajele regăsindu-se în viața noastră de zi cu zi.”

Cosmin Vasile – Malila

„Ce o să se vadă la final este rezultatul a multe ore de laborator, care s-a bazat pe aportul tuturor, al copiilor, al nostru, al dansatorilor mari, al coregrafului, al scenografului, al celui care a compus muzica. Chiar am reușit să formăm o echipă care a lucrat împreună, cu același gând, același suflet și aceeași poveste.”

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.