„Văzduh”, un performance cu Vlad Robaș și Marin Grigore, în premieră la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/vazduh-un-performance-cu-vlad-robas-si-marin-grigore-in-premiera-la-teatrul-national-radu-stanca-sibiu/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu este gazda performance-ului muzical „Văzduh”, cu texte de Gordon Byron, John M. Hull şi Liviu Oroş, în regia lui Victor Olăhuţ, cu actorii-muzicieni Vlad Robaş şi Marin Grigore în distribuţie.

Un articol de Liliana Matei|16 octombrie 2020

Performance-ul, o producție a Asociației Cultura’n Șură, va avea premiera la Sibiu pe 15 octombrie 2020 și ulterior va fi prezentat în cadrul unui turneu național în Cluj-Napoca, Alba Iulia, București și Zalău.

„«Văzduh» este un performance muzical despre mirarea noastră de a ne afla aici și acum. Concertele din „Patru anotimpuri” au prins sens pentru ceilalți de abia atunci când autorul lor le-a însoțit de sonete descriptive. Noi am făcut drumul invers. Pornind de la text am extrapolat în muzică. N-am găsit încă un răspuns, dar drumul este unul extrem de incitant.” Victor Olăhuț

Program reprezentații:

  • 15 octombrie – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (premieră)
  • 16 octombrie – #reactor, Cluj-Napoca
  • 17 octombrie – HangarF, Alba Iulia
  • 18 octombrie – Teatrul de Artă București
  • 21 octombrie – #reactor, Cluj-Napoca
  • 22 octombrie – Sala Porolissum, Zalău
  • 14 noiembrie – Replika, București

Asociaţia Cultură’n Şură este o organizaţie non-profit care activează în domeniul cultural încă din anul 2013. Principalul scop al asociaţiei este acela de a duce teatrul în satele româneşti, servind ca o punte de legătură culturală între mediul urban şi cel rural. Începând cu anul 2018, asociaţia a realizat o serie de proiecte teatrale cu temă socială care chestionează probleme insuficient adresate în societatea românească: depresia post-natală, incluziunea socială a minoritarilor etnici, percepţia şi integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi.

Spectacolul „Văzduh” este creat în cadrul proiectului „Lumina din spatele privirii”, proiect implementat de Asociaţia Cultură’n Şură şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Parteneri: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Hangar F, #Reactor de Creaţie şi Experiment, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Cento Group, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Teatrul de Artă Bucureşti, Spotmedia.ro

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.