Veniţi pe Uliţa Teodorenilor, la Muzeul „Vasile Pogor”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/veniti-pe-ulita-teodorenilor-la-muzeul-vasile-pogor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2015

Expoziţia îi prezintă pe cei doi fraţi în diverse ipostaze ale vieţii personale, literare, prin intermediul manuscriselor, epistolelor şi a fotografiilor. Vizitatorii se vor bucura de obiectele expuse, precum manuscrisul-fragment din romanul „La Medeleni”, fotografia redacţiei revistei „Viaţa Românească”, o fotografie cu Păstorel în ţinută militară, pagini de corespondenţă cu Cezar Petrescu, scrisori dedicate Elvirei Ghinea etc.

AFIS ULITA TEODORENILOR 2a web

De asemenea, cei care vor vizita expoziţia vor avea ocazia de a afla detalii mai puţin cunoscute despre viaţa Teodorenilor.

Expoziţia a fost inclusă în programul festivalului „Teodorenii” (25-27 noiembrie 2015), organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, eveniment dedicat contribuţiei deosebite a celor doi fraţi Teodoreanu la viaţa culturală ieşeană.

Curatorii expoziţiei sunt Corina Mocanu-Irimiţă şi Oana Melinte, iar mai multe detalii despre expoziţie se pot afla accesând site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Foto sus: Păstorel Teodoreanu – Căpitan de artilerie (arhiva MNLR Iaşi)

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.