Vernisaj „Contemporanii în Portugalia”, la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/vernisaj-contemporanii-in-portugalia-la-muzeul-national-al-unirii-din-alba-iulia/

Sâmbătă, 17 octombrie, orele 14:00, la Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu nr. 12-14, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură cu tema Portugalia, parte din programul Festitivalului de Cultură Lusofonă 6 Continentes.

Un articol de Liliana Matei|15 octombrie 2015

Timp de două săptămâni, pe simeze vor fi expuse un număr de treizeci de lucrări de pictură și grafică reprezentând, în majoritate, creațiile artiștilor plastici români ce au participat la rezidențe artistice organizate în 2014 la Funchal, Madeira, și în 2015 în Lisabona și Redondo, în cadrul Poiectului Cultural Contemporanii.

Expoziția reprezintă confesiunile trăirilor rezultate din contactul cu magia spațiului portughez, transpus pe pânze prin diverse maniere de exprimare artistică de Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Marin Gherasim, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Marcel Lupse, Christian Paraschiv, Alina Rizea Gherasim, Mihai Sarbulescu.

În deschidere vor lua cuvântul: Daniel Perdigao, reprezentatuntul Institutului Camoes la București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

31
/01
/21

Platforma 5 Pentru Arte propune comunităților creative și publicului larg să descopere tânăra generație de artiști și arhitecți români urmărind creațiile a peste 20 dintre aceștia în galeria online, în cadrul unor expoziții digitale la care au contribuit cinci profesioniști din industria locală.

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.