Viaṭa e… scurtã- O cãlãtorie muzicalã prin Germania, Franṭa, Italia şi Anglia
https://www.ziarulmetropolis.ro/via%e1%b9%ada-e-scurta-o-calatorie-muzicala-prin-germania-fran%e1%b9%ada-italia-si-anglia/

Duminică, 11 noiembrie 2012, ora 16:00 Godot Cafe-Teatru Moderator: Dieter Topp, Germania Pornind de la istoricul afirmării teatrului muzical în lume, conferinţa moderată de Dieter Topp prezintă tendinţele actuale ale musicalului din Europa vestică. Astfel, dacă anii ’40 – ’60 au reprezentat „epoca de aur” a teatrului muzical de origine americană (de la Rodgers şi […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Duminică, 11 noiembrie 2012, ora 16:00

Godot Cafe-Teatru
Moderator: Dieter Topp, Germania

Pornind de la istoricul afirmării teatrului muzical în lume, conferinţa moderată de Dieter Topp prezintă tendinţele actuale ale musicalului din Europa vestică. Astfel, dacă anii ’40 – ’60 au reprezentat „epoca de aur” a teatrului muzical de origine americană (de la Rodgers şi Hammerstein la Leonard Bernstein, Stephen Sondheim, Jerry Herman şi Frederick Loewe), ulterior a avut loc un proces de „internaţionalizare” a acestui gen de spectacol muzical prin răspândirea sa în ţări precum Germania, Austria, Cehia, Franţa, Spania, Olanda sau Italia, unde a înregistrat mari succese de public. Cu toate acestea, odată cu începutul secolului al XXI-lea, Europa vestică a oferit doar câteva producţii importante, provenite din Viena, Londra sau Berlin. De asemenea, a devenit importantă tendinţa producţiilor cu buget redus, însoţită de revenirea în prim-plan a vechilor musicaluri în diferite oraşe şi în diverse montări, mai mult sau mai puţin inovatoare, rezultatele fiind demne de luat în seamă.

Dieter Topp
Dieter Topp este jurnalist german şi preşedintele KulturForum Europa, o organizaţie dedicată promovării valorilor şi culturii europene. Dieter Topp a studiat muzica (pian, canto, pedagogie) şi a fost deopotrivă jurnalist şi profesor de muzică. A participat, de-a lungul timpului, la producţia mai multor proiecte de teatru, ca „Jesus Christ Superstar”, „West Side Story”, „Butterfly meets Miss Saigon”, a spectacolului de balet „Peter and the Wolf” şi a mai multor reviste de teatru muzical. Începând din 1986 până în 1992, a organizat numeroase întâlniri culturale pe teme de muzică şi artă în cadrul Ministerului Afacerilor Externe German, la cererea ministrului Hans-Dietrich Genscher, iar din 2000 până în 2002 a fost consultant pe probleme de cultură la Ministerul Educaţiei din Northrhine-Westfalia. Din 2005, este membru în numeroase competiţii de interpretare internaţionale şi din 1992 este Preşedintele Kultur Forum Europa şi director adjunct la agenţia de presă germană „PPS – Promotion  Presse  Service”, acoperind subiecte legate de cultură şi politică şi în mod special de situaţia socio-culturală a minorităţilor.

 

Sursa: Teatrul National de Opereta

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Final de decembrie, cu 27 de ani în urmă, la radio, după ani, grei, se difuzează un colind cântat de corul Madrigal. Doi bărbați, tata și fratele lui, oameni destul de greu de impresionat – pentru că viața avusese grijă să-i călească suficient - plângeau discret, privind spre focul din sobă.

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.