„Viața de la capăt”, la ICR New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-de-la-capat-la-icr-new-york/

ICR New York şi Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) au lansat cel de-a doilea sezon al programului online „LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viaţa de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie”, iniţiat la începutul crizei medicale şi derulat cu un important succes de public.

Un articol de Liliana Matei|26 mai 2021

Noua serie de recitaluri literare bilingve (română și engleză) s-a deschis în 11 mai cu o lectură plină de culoare a scriitorului Cosmin Perța și va continua în 25 mai cu Florina Ilis, care va citi o proză scurtă intitulată „Locul de joacă”. În cadrul acestui proiect, care se va desfășura până în data de 2 noiembrie 2021, mai sunt invitați scriitorii: Diana Bădica, Merlich Saia, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihok Tamas, Chris Tănăsescu, Lucian-Dan Teodorovici, Tatiana Țîbuleac și Răzvan Țupa. Textele inedite, scrise special pentru această serie, sunt traduse de Andrew K. Davidson, Carrie Hooper, Diana Manole și Andreea Scridon.

„LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie” a fost lansat în iunie 2020 cu participarea unora dintre cei mai importanți autori români contemporani, care au fost invitați să ofere, în texte de proză, eseu sau poezie, posibile imagini ale unei existențe care își regăsește firescul. Și cum, în ciuda marilor progrese înregistrate în ultima perioadă, pandemia mai e încă o realitate bulversantă, programul  continuă cu un nou contingent de scriitori valoroși, provocați să exprime cum cred ei că va arăta viața noastră, a tuturor, după ce acest virus va fi, în sfârșit, anihilat.

Recitalurile vor fi vor fi difuzate pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale celor doi parteneri, precum și pe website-ul ICR New York, marțea, începând cu ora 21.00, ora României, ora 14.00, ora New York-ului.

„LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie” vine în completarea celorlalte serii de conținuturi online originale și exclusive oferite de echipa ICR New York împreună cu diferiți parteneri, care pun în evidență, într-un mod susținut și atractiv, diversitatea expresiilor creativității și istoriei românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.