„Viața de la capăt”, la ICR New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-de-la-capat-la-icr-new-york/

ICR New York şi Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) au lansat cel de-a doilea sezon al programului online „LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viaţa de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie”, iniţiat la începutul crizei medicale şi derulat cu un important succes de public.

Un articol de Liliana Matei|26 mai 2021

Noua serie de recitaluri literare bilingve (română și engleză) s-a deschis în 11 mai cu o lectură plină de culoare a scriitorului Cosmin Perța și va continua în 25 mai cu Florina Ilis, care va citi o proză scurtă intitulată „Locul de joacă”. În cadrul acestui proiect, care se va desfășura până în data de 2 noiembrie 2021, mai sunt invitați scriitorii: Diana Bădica, Merlich Saia, Bogdan-Alexandru Stănescu, Mihok Tamas, Chris Tănăsescu, Lucian-Dan Teodorovici, Tatiana Țîbuleac și Răzvan Țupa. Textele inedite, scrise special pentru această serie, sunt traduse de Andrew K. Davidson, Carrie Hooper, Diana Manole și Andreea Scridon.

„LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie” a fost lansat în iunie 2020 cu participarea unora dintre cei mai importanți autori români contemporani, care au fost invitați să ofere, în texte de proză, eseu sau poezie, posibile imagini ale unei existențe care își regăsește firescul. Și cum, în ciuda marilor progrese înregistrate în ultima perioadă, pandemia mai e încă o realitate bulversantă, programul  continuă cu un nou contingent de scriitori valoroși, provocați să exprime cum cred ei că va arăta viața noastră, a tuturor, după ce acest virus va fi, în sfârșit, anihilat.

Recitalurile vor fi vor fi difuzate pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale celor doi parteneri, precum și pe website-ul ICR New York, marțea, începând cu ora 21.00, ora României, ora 14.00, ora New York-ului.

„LIFE ANEW. Writers Imagine the World after the Pandemic” / „Viața de la capăt. Scriitorii imaginează lumea după pandemie” vine în completarea celorlalte serii de conținuturi online originale și exclusive oferite de echipa ICR New York împreună cu diferiți parteneri, care pun în evidență, într-un mod susținut și atractiv, diversitatea expresiilor creativității și istoriei românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.