VIDEO Actorul Ion Besoiu şi interpreta Lucreţia Ciobanu sunt primii cetăţeni de onoare ai judeţului Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-actorul-ion-besoiu-si-interpreta-lucretia-ciobanu-sunt-primii-cetateni-de-onoare-ai-judetului-sibiu/

Interpreta de muzică populară Lucreţia Ciobanu şi actorul Ion Besoiu sunt primele personalităţi care vor primi Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Interpreta de muzică populară Lucreţia Ciobanu şi actorul Ion Besoiu sunt primele personalităţi care vor primi Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

Instituirea acestei distincţii a venit printr-o decizie a Consiliului Judeţean Sibiu, ceremonia urmând să aibă loc în luna august.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că interpreta de muzică populară Lucreţia Ciobanu şi actorul Ion Besoiu, originari din judeţul Sibiu, sunt primele personalităţi care vor primi Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu, notează Mediafax.

Distincţia va fi acordată celor doi în cadrul unei ceremonii care va avea loc în 2 august, în Piaţa Mare.

Ion Cindrea a declarat că atât Ion Besoiu, cât și Lucreția Ciobanu  au făcut cinste şi au promovat judeţul Sibiu pe plan naţional şi internaţional, având merite deosebite în domeniul lor de activitate.

Ţinând cont şi de vârsta destul de înaintată a interpretei Lucreţia Ciobanu, aproape 89 de ani, şi a actorului Ion Besoiu – 82 de ani, am hotărât să începem demersul nostru cu ei. Titlul pe care li-l acordăm este o distincţie onorifică şi vine ca o recunoaştere a carierei de excelenţă pe care aceşti doi sibieni le-au avut în domeniul promovării folclorului sibian autentic, respectiv în domeniul teatrului şi al filmului.

Ioan Cindrea,
preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Potrivit acestuia, distincţia va fi acordată  în deschiderea Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor”.

Foto credit: Cinemagia

20
/01
/15

Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2015 de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen, laureaţi cu Palme d'Or în 1991, preşedinţia bicefală a juriului prestigiosului eveniment fiind o premieră în istoria acestuia.

20
/01
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Iulia Verdeş, 27 de ani, actriţă. E pe scenă de la cincisprezece ani. Profesionist, cu contract, cam de la majorat. A intrat la Teatru din a doua încercare, a fost în seriale la Pro TV, a jucat în scurtmetraje cu care a mers la festivaluri în toată lumea.

20
/01
/15

Regizoarele Ruxandra Ghiţescu, Natalia Saufert şi Cristina Groşan, monteurul Laszlo Istvan Dunai şi producătoarea Ioana Drăghici vor participa la secţiunea Berlinale Talents a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2015, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala germană.

20
/01
/15

Iustin Capră, unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori români, a murit, luni seară, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, unde se internase cu o zi în urmă. Capră a creat, printre altele, rucsacul zburător, brevetat de americani şi folosit de cosmonauţi la deplasările intercapsulare.

20
/01
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI Andrei Huţuleac joacă pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, în „Visul unei nopţi de vară“, spectacolul lui Victor Ioan Frunză de la Teatrul Metropolis. Actorul vorbeşte despre motivele pentru care s-a apucat de meseria lui.

19
/01
/15

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

19
/01
/15

Nu sunt o adeptă a clasamentelor, mai ales de tipul „cel mai bun la nivel mondial este…”. În sport merge, dar în muzică: gândiţi-vă, dacă ar fi să alegem care este cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, pe cine am alege – pe Bach, pe Beethoven, pe Mozart?

19
/01
/15

Gaiţele, Ţarul Ivan îşi schimbă meseria, Nebun din dragoste, Ultimul Don Juan, Un pic prea intim, Blifat, Titanic Vals, Mecanica inimii, Jack şi Vrejul de Fasole, Crăiasa zăpezii, La vita e bella, Akasă şi multe alte spectacole în săptămâna 19 - 25 ianuarie.

19
/01
/15

"Aprobarea celorlalţi este un stimulent de care este bine uneori să ne ferim". - Paul Cézanne (19 ianuarie 1839 - 23 octombrie 1906), considerat cel mai mare înnoitor al picturii la sfârșitul secolului al XIX-lea.

18
/01
/15

Știrile aveau titluri asemănătoare: ”A murit Valentin Nicolau, fost director TVR”. Lumea s-a întors la civilizația orală, oamenii din peșterile de ciment se adună în jurul focului catodic să asculte povești breaking news, așa că funcția de președinte al TVR dă titlul, pe galben. Am avut o strângere de inimă, era ca și cum, la moartea lui Eminescu, s-ar fi titrat: ”A murit un corector al ziarului Timpul”!