VIDEO Astăzi se deschide Bursa de Spectacole de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-astazi-se-deschide-bursa-de-spectacole-de-la-sibiu/

Bursa de Spectacole de la Sibiu şi-a deschis azi porţile, timp de patru zile, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Bursa de Spectacole de la Sibiu și-a deschis azi porțile, timp de patru zile, în perioada 12 – 15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Bursa de Spectacole de la Sibiu este singura platformă din Europa Centrală și de Est ce promovează întâlnirea producătorilor din domeniul artelor spectacolului. Întâlnirea reuneşte la Sibiu operatori culturali din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, aici fiind prezentate, promovate şi vândute ultimele apariţii în domeniul artelor spectacolului (teatru, dans, muzică).

Pentru artiștii și directorii de instituții culturale din România, Bursa de la Sibiu reprezintă singura platformă de prezentare pentru actul cultural, într-un mecanism internațional al pieței artistice, unde aceștia au acces neîngrădit la spectacole excepționale, la standuri pentru promovarea companiilor și creațiilor artistice, la întâlniri punctuale pentru diseminare și la un schimb direct de informații între profesioniștii români și cei internaționali, prin ateliere și conferințe speciale.

36 de companii și 70 de delegații participante

Aflată la cea de-a XVI-a ediție, Bursa de Spectacole de la Sibiu reunește în acest an 70 de delegați și 36 de companii, dintre care 18 din România și 24 cu stand de prezentare.

Bursa de spectacole de la Sibiu şi-a schimbat în ultimii doi ani strategia de abordare a fenomenului cultural supus mecanismului pieţei. Înţelegând criza ca pe un rău necesar, încercăm sa aducem în Bursa de Spectacole de la Sibiu şansa Dialogului sub semnul calităţii. Fără a cunoaşte şi a te întâlni cu structurile finanţatoare din Romania şi din lume, cu mediul de afaceri şi concurenţial, fără o evaluare corectă a ceea ce produci şi oferi, nu ai cum să fii competitiv.

Constantin Chiriac,

președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Standul de prezentare al companiilor, precum și evenimentele conexe ale Bursei de Spectacole de la Sibiu sunt găzduite în sălile Aida și Turandot ale Hotelului Ibis din Sibiu. Ediția din acest an prezintă, de asemenea, două evenimente asociate importante pentru tinerii manageri culturali:

Un atelier cu tradiție

„Festival Readings“, atelier aflat la a doua ediție în cadrul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în 2013, în cadrul formatului Bursei de Spectacole de la Sibiu, timp de patru zile. Atelierul reprezintă o introducere intensivă în managementul unui festival din perspectivă artistică: motivația artistică a celui care creează, mediul experienței artistice deschis inovației și experiența unică oferită publicului.

Atelierul este inițiat și condus de Hugo de Greef. Întâlnirile Festival Readings au loc la Centrul Habitus din Piața Mică din Sibiu, în perioada 11 – 13 iunie, de la ora 15.00, iar intrarea la eveniment se face exclusiv pentru tinerii manageri înscriși la Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Conversații culturale

Seria interviurilor cu invitații Festivalului de Teatru de la Sibiu continuă și în anul 2013, sub semnul unui dialog sincer și deschis, în perioada Bursei de Spectacole de la Sibiu. Interviurile vor fi realizate de prof. Noel Witts și publicate cu sprijinul Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga“ Sibiu și au ca scop oglindirea „poziției unice ocupate de Festivalul de la Sibiu în Europa, prezentând o varietate de artiști – unii foarte cunoscuți și consacrați, alții care sunt la începutul carierei, devenind astfel, de-a lungul anilor, o platformă importantă pentru noi evoluții“ (prof. Noel Witts).

Conversațiile Culturale au loc în perioada 8 – 15 iunie, de la ora 14.00, la Atrium Café, tot în Piața Mică, iar intrarea este liberă.

Foto credit: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (Spectacolul „Nunta“ -The National Academic Janka Kupala Theatre (Minsk, Belarus).

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.