VIDEO Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a romanului „Fight Club“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-chuck-palahniuk-planuieste-sa-scrie-o-continuare-a-romanului-fight-club/

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului ,,Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului „Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015. 

Palahniuk a scris pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter că romanul va apărea, cel mai probabil, în 2015. Supranumit „portdrapelul generaţiei nihiliste”, scriitorul american Chuck Palahniuk s-a născut în 1962. Primele sale două cărţi, trimise unor editori din New York, au fost refuzate.

La fel se va întâmpla şi cu romanul „Fight Club”, respins iniţial pentru că a fost considerat „prea întunecat şi prea riscant”. În loc să-i mai estompeze tonul, Palahniuk îl va duce la extrem.

Este adevărat. Chelsea Cain m-a prezentat unor artişti şi creatori de la Marvel, DC şi Dark Horse, iar ei mă ghidează în acest proces. E foarte probabil să fie vorba despre o serie de cărţi, iar acţiunea se va petrece zece ani după «Fight Club» şi după aşa-zisa dispariţie a lui Tyler Durden. În continuare, Tyler Durden este cel care spune povestea, pândind din interiorul lui Jack şi pregătindu-şi revenirea. Jack nu îşi dă seama de ce se întâmplă în jurul lui iar Marla este plictisită.

Chuck Palahniuk,
scriitor

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al literaturii underground, „Fight Club” este unanim considerat în momentul de faţă drept unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX, notează Mediafax.

Diferite stiluri

În 1999, Palahniuk publică „Supravieţuitor” şi „Monştri invizibili”, urmate de „Sufocare” (2001), „Cântec de leagăn” (2002), „Jurnal” (2003), „Bântuiţii” (2005) şi „Rant” (2007). Palahniuk a mai publicat o carte de amintiri şi însemnări de călătorie, „Fugari & refugiaţi” (2003), şi un volum de eseuri, „Mai ciudat decât ficţiunea” (2004).

„Fight Club” a fost ecranizat de David Fincher, în 1999, şi a avut o distribuţie de excepţie în care se regăsesc Brad Pitt, Helena Bonham Carter şi Edward Norton.

Foto credit: Wikipedia

27
/02
/20

Fragmente esențiale dintr-o carte-monument „Balcanii. De la sfârșitul Bizanțului până azi”, de Mark Mazower (profesor de istorie la Columbia University).

25
/02
/20

Ernesto Sábato (1911-2011) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori argentinieni din secolul XX, dacă nu cel mai important. Alături de Borges și Cortázar, Sábato a dat o viață nouă literaturii sud-americane.

21
/02
/20

Marketingul face întâlnirea/interacțiunea dintre artiști și public posibilă. Este esențial, dat fiind că artele spectacolului nu există în lipsa receptării directe de către un public prezent în proximitate. Volumul combină fondul teoretic cu câteva studii de caz și opiniile unor personalități ale lumii culturale/profesioniști cu mulți ani de experiență. Printre ei: Emil Boroghină, Constantin Chiriac, Lucian Vărșăndan, Adrian Roman, Dan Bartha-Lazăr, Vava Ștefănescu, Gilda Lazăr, Marinela Țepuș, Tamara Susoi, Maria Sârbu și Simion Buia.

16
/02
/20

Pe 12 februarie s-au împlinit 126 de ani de la nașterea uneia dintre scriitoarele cele mai cunoscute ale României interbelice. Purtând un pseudonim pe care l-a dezagreat dar care a consacrat-o, Otilia Cazimir a fost o feministă a vremii ei, dar și iubita discretă a unui alt mare poet.

09
/02
/20

În „Fata cu Leica” (Editura Art, 2019), Helena Janeczek spune extraordinara poveste a fotografei Gerda Taro, prima femeie fotograf ucisă pe front și partenera legendarului Robert Capa. O carte de neratat!

09
/02
/20

Născut pe 9 februarie 1940, la Cape Town, scriitorul sud-african J.M. Coetzee, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (2003), împlinește astăzi 80 de ani. Cartea pe care v-o propunem este primul său roman, „Ținuturi în crepuscul” (Editura Humanitas Fiction).

06
/02
/20

Vineri, 21 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea”, apărut de curând la Editura Polirom, în traducerea Biancăi Alecu.

05
/02
/20

Pentru că februarie este luna iubirii (veți constata atât pe 14 februarie, cât și pe 24), ne-am gândit ce carte s-ar putea dovedi perfectă atât pentru doamne și domnișoare, cât și pentru domni. Am optat pentru „Cele zece iubiri ale lui Nishino”, de Hiromi Kawakami (Polirom, 2015, traducere din japoneză de Florin Oprina).