VIDEO Documentarul „Mark Zuckerberg: în interiorul Facebook“ va fi difuzat pe 26 august, la BBC Knowledge
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-documentarul-mark-zuckerberg-in-interiorul-facebook-va-fi-difuzat-pe-26-august-la-bbc-knowledge/

Documentarul „Mark Zuckerberg: în interiorul Facebook”, ce dezvăluie drumul parcurs de fondatorul reţelei de socializare de la studentul la Harvard la fondatorul uneia dintre cele mai influente companii din lume, va fi difuzat pe 26 august, de la ora 22.00, la BBC Knowledge.

Un articol de Andrada Văsii|23 august 2013

Documentarul „Mark Zuckerberg: în interiorul Facebook“, ce dezvăluie drumul parcurs de fondatorul reţelei de socializare de la studentul la Harvard la fondatorul uneia dintre cele mai influente companii din lume, va fi difuzat pe 26 august, de la ora 22.00, la BBC Knowledge.

Facebook are deja peste 800 de milioane de utilizatori. Jumătate dintre ei intră în cont în fiecare zi pentru a comunica cu prietenii, familia, cunoştinţele, celebrităţile, companiile şi mărcile lor preferate. Acum, compania pare decisă să se transforme într-o maşină de făcut bani.

Mark Zuckerberg a refuzat în mod repetat oferte de lucru, precum cea de 15 milioane de dolari americani de la Microsoft, continuând, în schimb, să lucreze la o strategie care face ca partajarea conţinutului media să fie din ce în ce mai uşoară, de la afişarea noutăţilor şi a fotografiilor până la jocuri şi descărcarea de aplicaţii.

Cum poate valora compania într-adevăr 100 de milioane de dolari americani? Este modelul său de publicitate într-adevăr atât de eficient cum se spune? Care sunt ameninţările la adresa succesului Facebook? Ce rol are Zuckerberg însuşi în stabilirea perspectivelor viitoare? Putem păstra mai mult legătura cu prietenii şi cunoştinţele de la distanţă şi cum influenţează această reţea de socializare relaţiile noastre cele mai apropiate din viaţa reală?

Oferind un interviu în exclusivitate cu Mark Zuckerberg, precum şi imagini inedite din sediul Facebook din Silicon Valley, documentarul încearcă să răspundă la toate aceste întrebări, notează Mediafax.

BBC Knowledge s-a lansat pentru prima dată în 2013 în Cipru, Ungaria, România şi Slovenia. În România, televiziunea BBC Knowledge poate fi recepţionată în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Foto credit: captură video Inside Facebook HQ – Mark Zuckerberg – Inside Facebook – BBC

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.