VIDEO Documentarul „Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari“ va fi difuzat luni, la BBC Knowledge
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-documentarul-steve-jobs-hipiotul-milionar-in-dolari-va-fi-difuzat-luni-la-bbc-knowledge/

Documentarul biografic ,,Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari” va fi difuzat, luni, de la ora 22.00, la BBC Knowledge.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Documentarul biografic „Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari” va fi difuzat, luni, de la ora 22.00, la BBC Knowledge. Filmul îl prezintă pe cofondatorul companiei Apple, Steve Jobs, un tip cu plete în tinereţe, cu o reputaţie de certăreţ, care, deşi a abandonat colegiul, avea o ambiţie infinită şi era un perfecţionist care îi inspira pe cei din jurul lui.

Un om al contradicţiilor, Steve Jobs a stăpânit arta de a profita de pe urma progresului exploziv al tehnologiei informaţiei.

„Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari” prezintă interviuri cu inventatorul World Wide Web (www.), Sir Tim Berners-Lee, confondatorul Apple Steve Wozniak, experta în domeniul mărcilor Rita Clifton şi cu actorul şi pasionatul de Apple Stephen Fry.

Apple este o marcă definitorie pentru consumerism şi a devenit una dintre cele mai mari corporaţii din lume, produsele sale adaptându-se permanent dorinţelor moderne.

Documentarul „Steve Jobs : Hipiotul milionar în dolari” decodează formula care a dus Apple dintr-un garaj suburban la reputaţia unei companii cu supremaţie globală, notează Mediafax.

BBC Knowledge s-a lansat pentru prima dată în 2013 în Cipru, Ungaria, România şi Slovenia. În România, televiziunea BBC Knowledge poate fi recepţionată în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Foto credit: Steve Jobs (Facebook)

 

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.