VIDEO Emil Bîzgă Jazz Orchestra va concerta alături de A.G. Weinberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-emil-bizga-jazz-orchestra-va-concerta-alaturi-de-a-g-weinberger/

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Un articol de Andrada Văsii|30 aprilie 2013

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii i-au conferit lui Emil Bîzgă o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.

Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populară românească cu jazz-ul este irezistibilă. Cred că Emil este pe cale să se transforme într-un star al muzicii jazz, care în mod categoric va influenţa generaţiile viitoare de trompetişti.

Jack Kleinsinger,

Highlights in Jazz

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb, iar în St. Petersburg a avut ocazia să încânte publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de film.

A.G. Weinberger este un artist ,,crossover“ de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical al lui Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi o prezenţă unică în peisajul muzicii de la noi.

Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.

Big City Blues Magazine,

Publicație

Supranumit Mr. Blues al României, A.G. Weinberger deţine recordul în rândul artiştilor, atât în privinţa numărului de concerte susţinute într-un an: 107 concerte în 2008 şi 115 în 2009 (37.000 bilete vândute), cât şi pentru cele 28.000 de albume vândute, având cea mai ridicată cotă valorică atribuită unui album muzical românesc.

Un chitarist foarte bun, dinamic.

 B. B. King,

artist

Muzică de teatru

A compus de asemenea muzică de teatru, colaborând cu Teatrul de Stat Oradea la spectacolele ,,Omul care aduce ploaia” de R. Nash, ,,Yvona, Principesa Burgundiei” de W. Gombrowicz, ,,Cenuşăreasa”, ,,Ivan Turbincă”; Teatrul de Stat Arad la ,,,Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu; ,,Blues al Tatălui Moarte” de Allan Ginsberg, Jacques Prevert (iniţiativă particulară); Teatrul L.S. Bulandra la ,,Patul lui Procust” de Camil Petrescu; MorgenBerger – ,,De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus” – spectacol extraordinar cu Maia Morgenstern şi AG Weinberger.

Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.

Las Vegas Review Journal,

Publicație

În 2006, AG Weinberger este ales Membru Asociat în NARAS (National Academy of Recording Arts and Science) din SUA – organizaţie care decernează premiile Grammy.

Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

Bruce Iglauer,

Casa de Discuri Alligator Records

În 2011 i-a fost conferit titlul ,,Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, la propunerea Ministerului Culturii, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto credit: Teatrul Odeon

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?

14
/08
/23

La împlinirea a 15 ani (pe data de 15 august) de la înființarea Orchestrelor Naționale de Tineret ale României, proiect creat și coordonat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, Orchestra Română de Tineret a fost pentru a șaptea oară invitată la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de gen din întreaga lume.

11
/08
/23

De la muzică renascentistă și barocă la folclor tradițional georgian și momente de improvizație: Seria de concerte de la miezul nopții din cadrul ediției din acest an al Festivalului Internațional George Enescu vine cu 11 propuneri de recitaluri de neratat, pe scena Ateneului Român. Concertele nocturne sunt programate în vinerea, sâmbăta şi duminica, de la 22:30, între 1 si 23 septembrie, cu o singură excepţie: concertul pe care Corul Naţional de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” îl va susţine joi, 7 septembrie.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.

10
/08
/23

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene - Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.