VIDEO Festivalul „InnerSound International New Arts“ va avea loc între 26 şi 31 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-festivalul-innersound-international-new-arts-va-avea-loc-intre-26-si-31-august/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi ,,InnerSound”, care propune un traseu situat la confluenţa artelor, va avea loc în perioada 26 – 31 august, în Capitală, tema evenimentul fiind misterul.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi „InnerSound“, care propune un traseu situat la confluenţa artelor, va avea loc în perioada 26 – 31 august, în Capitală, tema evenimentului fiind misterul.

Evenimentele festivalului se vor desfăşura la sediul Fundaţiei Lowendal, Bar A1, Black Box (Atelier NAG), Clubul Ţăranului, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Tema festivalului de anul acesta este „Mysterium”. „Cum ne îndeplinim nevoia de mister? Mai poate lumea contemporană să dezvăluie latura ascunsă, subtilă a fenomenelor şi a sentimentelor? Cum reuşesc sunetul şi imaginea să surprindă cele mai intime trăiri provocate de fapte banale sau impresionante de viată?” – sunt întrebări deschise publicului curios de către Diana Rotaru şi Sabina Ulubeanu, directori artistici ai InnerSound.

Dacă prima ediţie îşi propunea o experienţă nouă pentru spaţiul cultural românesc, o altă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, anul acesta se anunţă a fi unul spectaculos prin ascendentul primei ediţii, implicarea unui număr mult mai mare de artişti, dublarea zilelor de festival de la trei la şase, precum şi lărgirea numărului de locuri de desfăşurare, unele chiar inedite.

Șase zile și 100 de audiții noi

Timp de şase zile, întreaga echipa InnerSound invită publicul să descopere misterul din spatele fiecărui eveniment, mesajul său ascuns, ascultând, văzând, simţind şi interacţionând cu magia pe care artiştii invitaţi o vor revela prin actele artistice speciale.

Harta festivalului propune un traseu situat la confluenţa artelor: concerte camerale, spectacole sincretice multimedia, concerte, pantomimă şi art-pop, audiţii de muzică electronică în camera neagră (Dark Room Auditions), expoziţie de fotografie şi scurtmetraje mute însoţite de muzica contemporană interpretată live.

Programul cuprinde atât lucrări instrumentale şi electronice consacrate, abordate într-o manieră caldă şi neconvenţională, cât şi peste 100 de prime audiţii absolute şi premiere: noi creaţii muzicale, cinematografice, multimedia şi fotografice aduse la viaţă de artişti din România, Austria, Polonia şi Olanda.

Un festival pentru arte

Pianista Adriana Paler-Nicolescu, actorul Mihai Bisericanu, compozitorii Marko Ciciliani, Krzysztof Wolek, flautistul Matei Ioachimescu, violoncelista Ana Topalovic, violonista Barbara Luneburg, grupul art-pop Controllar sunt doar câţiva dintre invitaţii InnerSound, care, la sfârşitul acestei veri, vor transmite energie, dinamism şi vor provoca bucuria subtilă a introspecţiei, notează Mediafax.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, InnerSound International New Arts Festival aduce în atenţia vieţii culturale bucureştene efervescenţa scenei artistice contemporane internaţionale, fiind în acelaşi timp o platformă de promovare pentru cei mai talentaţi tineri compozitori, instrumentişti, regizori, fotografi şi artişti vizuali români ai prezentului.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, precum şi în reţeaua Germanos şi Inmedio.

Foto credit: Muzeul Țăranului Român (Facebook)

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.