VIDEO Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, la ShortsUP, sâmbătă
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filme-din-marea-britanie-franta-si-sua-la-shortsup-sambata/

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic“, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic”, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

„Marele Picnic” ShortsUP este un eveniment outdoor cu filme scurte premiate, completate de tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, boardgames şi gustări la iarbă verde. 11 scurtmetraje în care predomină teme ca evadările, călătoriile şi fluturii în stomac se îngrămădesc sub cerul liber pentru a da tonul atmosferei de vacanţă. Libertatea vine odată cu încălcarea regulilor cunoscute la fel cum iubirea nu ţine cont de vârstă sau ocupaţie.

În „Frumuseţe adevărată” (regia: Peter Besson, SUA, 2009) un hoţ profesionist îşi cunoaşte jumătatea în timpul „serviciului”, iar în „Stop Joc” (regia: Thomas Perrier, Franţa, 2007), Patrice se îndrăgosteşte în câteva ore până peste urechi fără să-şi dea seama de ce îl aşteaptă, noteazăMediafax.

O călătorie de afaceri

Atunci când coincidenţele se ţin lanţ, sunt toate şansele ca banalul cotidian să dezvăluie întâmplări amuzante sau şocante. „Călătorie de afaceri” (regia: Sean Ellis, Marea Britanie/ Franţa, 2008), o comedie nominalizată la BAFTA şi premiată la Toronto Film Festival, spune povestea unui om de afaceri părăsit de iubită, care-şi depăşeşte limitele pornind de la o fotografie găsită în camera de hotel.

Aceeaşi combinaţie de umor amar este prezentă şi în „Noii Locatari” (regia: Joachim Back, SUA/ Danemarca, 2009), scurtmetraj premiat cu Oscar, care aduce la un loc un vecin indiscret, un traficant de droguri şi un soţ furios.

Film și tur de vizitare

„Marele Picnic” începe la ora 20.00, iar până la ora 21.30 este loc de plimbări şi relaxare: spectatorii pot descoperi Grădina Botanică printr-un tur ghidat, se pot bucura de gustări fresh la răcoare sau pot alege un antrenament intens cu jocuri în aer liber. Pentru că, de această dată, spaţiul de proiecţie este o pajişte întinsă, cinefilii sunt rugaţi să vină pregătiţi cu o pătură, pentru a savura lejer cele două ore de filme scurte şi bune.

Info:

Biletele pentru ShortsUP „Marele Picnic” pot fi cumpărate în avans prin My Ticket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei.

Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană”, iar accesul se face prin strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

Foto credit: Anamaria Dascălu

30
/11
/17

A 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC 'I.L.Caragiale' și a României, va debuta pe 5 decembrie, la Sala ATELIER din cadrul UNATC București, str. Matei Voievod 75-77.

30
/11
/17

CRONICA de FILM - lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon.  Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez s-a încheiat cu lungmetrajul Rodin, în regia lui Jacques Doillon. Probă de maturitate a celei de a 21-a ediții a Festivalului, dar mai ales a școlii de film francez, Rodin aduce un omagiu legendarului sculptor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani.

29
/11
/17

ANALIZĂ O privire, chiar şi sumară, asupra filmelor româneşti lansate în cinematografe în 2017 permite o constatare tristă şi îngrijorătoare: nu există niciun personaj principal feminin.

29
/11
/17

După „Gloria”, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio revine cu „O femeie fantastică”, un film care spune povestea unei persoane transexuale, o poveste mai aproape de realitatea contemporană decât oricare alta de pe marile ecrane. „O femeie fantastică” va ajunge în cinematografele din România începând cu 8 decembrie, fiind distribuit de Transilvania Film.

28
/11
/17

Celebrul prezentator TV Virgil Ianţu s-a transformat total la indicaţiile regizorului Iura Luncaşu şi a renuntat aproape complet la podoaba capilară, acceptând şi un machiaj generos, care l-a îmbătrânit cu cel puţin 20 de ani, totul numai pentru rolul său din comedia ,,Ghinionistul”, care va avea premiera pe marile ecrane din 8 decembrie.

27
/11
/17

Zilele trecute s-au împlinit 75 de ani de la apariția pe marile ecrane a filmului ''Casablanca''. Pelicula, o poveste atemporală despre dragoste, pierdere și răscumpărare, pe fondul luptei împotriva naziștilor, este considerată adesea cea mai marcantă producție cinematografică realizată vreodată.

26
/11
/17

Stela Popescu a vorbit despre: părinții ei, primii pași in teatru, drumul spre succes, experiența comunismului, omul din afara scenei, experiența libertății și atitudinea față de viață, în cartea „Stela Popescu” de Rhea Cristina.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

24
/11
/17

Making Waves: New Romanian Cinema, cel mai longeviv și important eveniment dedicat promovării filmului românesc peste Ocean, revine în New York pentru cea de-a 12-a ediție, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

23
/11
/17

Lumea artistică este în stare de șoc după moartea subita a actriței Stela Popescu. "A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune NU nimănui", a declarat actorul Florin Piersic, la aflarea veștii că Stela Popescu s-a stins din viață.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.