VIDEO Filme din Marea Britanie, Franţa şi SUA, la ShortsUP, sâmbătă
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filme-din-marea-britanie-franta-si-sua-la-shortsup-sambata/

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic“, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Filme din Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite ale Americii vor fi prezentate sâmbătă la evenimentul ShortsUP – „Marele Picnic”, ce va avea loc la Grădina Botanică din Capitală.

„Marele Picnic” ShortsUP este un eveniment outdoor cu filme scurte premiate, completate de tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, boardgames şi gustări la iarbă verde. 11 scurtmetraje în care predomină teme ca evadările, călătoriile şi fluturii în stomac se îngrămădesc sub cerul liber pentru a da tonul atmosferei de vacanţă. Libertatea vine odată cu încălcarea regulilor cunoscute la fel cum iubirea nu ţine cont de vârstă sau ocupaţie.

În „Frumuseţe adevărată” (regia: Peter Besson, SUA, 2009) un hoţ profesionist îşi cunoaşte jumătatea în timpul „serviciului”, iar în „Stop Joc” (regia: Thomas Perrier, Franţa, 2007), Patrice se îndrăgosteşte în câteva ore până peste urechi fără să-şi dea seama de ce îl aşteaptă, noteazăMediafax.

O călătorie de afaceri

Atunci când coincidenţele se ţin lanţ, sunt toate şansele ca banalul cotidian să dezvăluie întâmplări amuzante sau şocante. „Călătorie de afaceri” (regia: Sean Ellis, Marea Britanie/ Franţa, 2008), o comedie nominalizată la BAFTA şi premiată la Toronto Film Festival, spune povestea unui om de afaceri părăsit de iubită, care-şi depăşeşte limitele pornind de la o fotografie găsită în camera de hotel.

Aceeaşi combinaţie de umor amar este prezentă şi în „Noii Locatari” (regia: Joachim Back, SUA/ Danemarca, 2009), scurtmetraj premiat cu Oscar, care aduce la un loc un vecin indiscret, un traficant de droguri şi un soţ furios.

Film și tur de vizitare

„Marele Picnic” începe la ora 20.00, iar până la ora 21.30 este loc de plimbări şi relaxare: spectatorii pot descoperi Grădina Botanică printr-un tur ghidat, se pot bucura de gustări fresh la răcoare sau pot alege un antrenament intens cu jocuri în aer liber. Pentru că, de această dată, spaţiul de proiecţie este o pajişte întinsă, cinefilii sunt rugaţi să vină pregătiţi cu o pătură, pentru a savura lejer cele două ore de filme scurte şi bune.

Info:

Biletele pentru ShortsUP „Marele Picnic” pot fi cumpărate în avans prin My Ticket şi Eventim, la preţul de 20 de lei, sau în seara evenimentului, la preţul de 25 de lei.

Proiecţia va avea loc în sectorul denumit „Grădina Italiană”, iar accesul se face prin strada Portocalelor, pe lângă Facultatea de Biologie.

Foto credit: Anamaria Dascălu

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.