VIDEO Filmul de debut în regie al Iuliei Rugină va fi prezentat, în această seară, la competiția B-EST IFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-de-debut-in-regie-al-iuliei-rugina-va-fi-prezentat-in-aceasta-seara-la-competitia-b-est-iff/

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti va debuta în cea de-a cincea zi cu o proiecţia filmului ,, Epilog”, o sesiune de întrebări pentru regizor, dar şi cu alte proiecţii.

Un articol de Andrada Văsii|19 aprilie 2013

Festivalul Internațional de Film București va debuta în cea de-a cincea zi cu o proiecția filmului ,, Epilog”, o sesiune de întrebări pentru regizor, dar și cu alte proiecții. 

Astăzi, competiția începe la Cinema Studio, ora 17.00, cu ,,Epilogue” / ,,Epilog”, „un Amour mai puțin disperat”, care a făcut turul festivalurilor europene de profil. Filmul va rula în prezența regizorului și va fi urmat de o scurtă sesiune de Q&A.

Tot în cadrul competiției, de la ora 19.00, va rula ,,Love Building”, mult-așteptatul  debut în regie al Iuliei Rugină. Un proiect 100% independent, filmul îi are drept protagoniști și producători pe Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol. Filmul va rula în prezența echipei.

Film despre o industrie

,,Antiviral”, regizat de Brandon Cronenberg, încheie seara la Cinema Studio, în secțiunea Panorama, de la ora 21.00. ,,Antiviral” este un film de gen ce trimite direct la filmografia tatălui său, David Cronenberg – într-un viitor nu foarte îndepărtat, fanii celebrităților au o nouă pasiune: să se injecteze cu virusurile unor boli de care suferă cei pe care-i adulează.

La NCRR – Studioul Horia Bernea, de la ora 17.00, va fi reluat în secțiunea necompetitivă Panorama ,,Superstar”, povestea neobișnuită a unui om obișnuit care se trezește, peste noapte, adulat de mulțimi întregi fără să știe cum, de ce, și mai ales ce să facă pentru ca lucrurile să revină la normal.

O altă Albă ca Zăpada

De la ora 19:00, publicul cinefil va avea ocazia să vadă cel mai recent film al lui Fernando Meirelles, ,,360”, un thriller existențial cu o distribuție de excepție (Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze, Moritz Bleibtreu). Programul de la NCRR va fi încheiat cu reluarea filmului din competiție ,,Blancanieves”.

Info: 

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber.

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.